Gospodarska vozilaNovice

Ineos Grenadier 4×4 se odpravlja globoko pod površje

Kleni terenec se podaja v rudnik soli.

Ineos Grenadier je oglaševan kot en izmed najbolj vzdržljivih vozil na našem planetu in njegovi stvarniki so prepričani v to tako močno, da ga bodo poslali na daljše testiranje v povsem samosvoje in seveda neprijazno okolje – v rudnik pepelike oziroma kalijeve soli K+S Zielitz, ki se nahaja le streljaj severno od Magdeburga, torej osrčja Nemčije.

Tam vsak dan nakopljejo 45.000 ton surove soli, kar je precej hitro razvidno iz 61 kvadratnih kilometrov obsegajočih dveh gromozanskih nasipov, sestavljenih iz materiala, nekoč zakopanega 1.300 metrov pod površjem. In prav v te podzemne rove se bo v okviru razširjenega programa testiranj podal Ineos Grenadier 4×4. Čemu?

Dokazati vzdržljivost in zmogljivosti vozila v posebej zahtevni industrijski uporabi, saj negostoljubno soli polno okolje postavlja visoke zahteve za vsako tamkaj uporabljeno vozilo. Vendar to za Grenadierja naj ne bi bila težava, saj ima avtomobil praktično najboljšo velikoserijsko zaščito pred korozijo, ki vključuje popolno antikorozijsko prevleko karoserije, praškasti sloj na zunanji strani barve in z voskom zapolnjene vrzeli oziroma luknjice.

Blaž Likovič
foto: INEOS

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button