NovicePredstavitve

Honda HR-V (2022)

Honda HR-V se končno predstavlja slovenskim kupcem.

Honda je danes predstavila dolgo pričakovan model HR-V. Tako v Sloveniji kot tudi v tujini, je Hondin športno-terenski model našel zavidljivo število kupcev. A tudi pri slovenskem zastopniku poudarjajo, da si novi HR-V s predhodnikom deli predvsem ime, vse ostalo je bistveno drugače.

Japonci so tokrat poskrbeli za manjšo oblikovno revolucijo in prikazali prečiščen oblikovni slog. Ker limuzin praktično ne tržijo več, se zdi, da želijo premijski videz vpeljati v svojo SUV floto. Nova HR-V je zasnovana dinamično, kar potrjuje kupejevski slog zadka, glede na predhodnika je postavljena 10 milimetrov višje, a kljub temu za dva centimetra nižja. Celotna podoba, tudi ob vstopu v ambient deluje kvalitetno in dovršeno. Posebnost HR-V so ambientalne odprtine za klimatizacijo, ki so zasnovane v obliki črke L. Takšna oblika bo zagotavljala optimalno porazdelitev kroženja zraka po notranjosti vozila, tudi za potnike na zadnji klopi.

Posebnost novega HR-V je tudi lokacija rezervoarja za gorivo. Ta se po novem nahaja neposredno pod voznikom, kajti pod prtljažnim delom se nahaja električni sklop pogona. Ta je po sodobnih smernicah hibridne narave (e:HEV v Hondinem jeziku), tvorita pa ga 1,5-litrski prisilno polnjeni i-VTEC bencinski agregat z 79 kW in 131 Nm navora, ki mu bosta v pomoč dva elektromotorja z močjo 96 kilovatov in 253 Nm navora.

Med vožnjo bodo nad vami in preostalimi udeleženci bdeli napredni elektronski varnostno-asistenčni sistemi, ki so glede na aktualne doživeli precejšnjo nadgradnjo. Tako je v primeru sistema Honda Sensing, ki namesto radarskih tipal dogajanje pred vozilom spremlja preko širokokotne kamere. Med sistemi boste našli nadzor zaviranja pri majhni hitrosti, opozorilo pred zapustitvijo voznega pasu, sistem prepoznave prometnih znakov, pametna hitrostna omejitev, samodejne dolge luči, sistem pomoči pri sledenju voznemu pasu, sistem aktivnega tempomata s sledenjem pri nizki hitrosti …

Med serijsko opremo boste našli samodejno klimatsko napravo, parkirne senzorje spredaj in zadaj, kamero za vzvratno vožnjo, samodejni vklop brisalcev, hondine čarobne sedeže, navigacijo, Honda connect … Srednji nivo predsatvlja Advance, kjer bodo kupci dobili dvopodročno klimatsko napravo, usnjen in ogrevan volan, 6 zvočnikov, odmrzovanje prednjih brisalcev, električno odpiranje prtljažnih vrat … Najvišji nivo Advance Style poleg naštetega ponuja dvobarvno karoserijo, oranžne dekoracije, premium ozvočenje, brezžično polnjenje mobilnih telefonov …

Novi HR-V bo v Sloveniji na voljo od 27.890 evrov. Potrebno je poudariti, da je v tej ceni že vključen popust 1.500 evrov v kolikor se odločite za Honda financiranje. Ob tem boste prejeli še dodatna 3 leta jamstva na baterijo, kar v praksi pomeni, da imate skupaj 8 let jamstva. Če ste pogled usmerili k najbolje založeni različici, boste za njo morali odšteti vsaj 32.490 evrov.

Boštjan Horvat
foto: caranduser.com

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button