Gospodarska vozilaNovice

Ford Transit z novim elanom v 2024

Ford Pro je pripravil obsežno tehnološko posodobitev kombijev Transit in E-Transit.

Fordov zmagoviti tovorni kombi se v novo modelno leto podaja s številnimi izboljšavami, ki bodo le še okrepile njegovo moč na trgu. Predvsem so se inženirji posvetili napredovanju tehnologije ne krovi, posodobitvi programske opreme, manjšim popravkom podvozja in dodali možnost izbire novega osemstopenjskega samodejnega menjalnika.

Okrepljeno področje povezljivosti modelov Transit in E-Transit prinaša informacijski sistem SYNC 4, podprt na 12-palčnem osrednjem zaslonu na dotik in 8-palčnih digitalnih merilnikih. Vključen navigacijski sistem bo zagotavljal prometne informacije v realnem času, ki bodo voznikom pomagale načrtovati učinkovite poti in ostati v skladu z urnikom. Precej pomembna pridobitev je najnovejši modem 5G, ki bo omogočil izjemno hitro povezljivost in brezžične posodobitve prek sistema Power-Up, s čimer bo izničena potreba po obisku servisov. Med novostmi se je znašel tudi sistem Delivery Assist, čigar funkcija je avtomatizacija ponavljajočih varnostnih opravil za voznike dostave in tako prihraniti do 20 sekund na dostavo. Sistem samodejno izklopi motor, aktivira opozorilne luči in alarm ter zaklene vsa nepomembna vrata, ko je vozilo parkirano. Motor se znova zažene samo s pritiskom zavorne stopalke.

Sistem za integracijo Upfit voznikom omogoča nadzor nad izvenserijsko dodatno opremo in nadgradnje prek zaslona na dotik v kabini ali s pomočjo programskega paketa Ford Pro za daljinsko spremljanje. Ta funkcija je še posebej uporabna za sledenje temperature v hladilnih vozilih, ki prevažajo farmacevtske izdelke ali pokvarljivo blago. Bogata zbirka varnostnih pripomočkov zdaj vključuje precej več standardnih sistemov, kot so samodejno zaviranje v sili, ohranjevanje voznega pasi in prilagajanje hitrosti. Po želji lahko kupci dodajo še monitor mrtvega kota z opozorilnikom za prečni promet, aktivni tempomat s sledenjem voznega pasu in funkcijo Stop & Go ter parkirnega pomočnika s 360-stopinjsko kamero.

Posodobljeni Transiti s sprednjim pogonom bodo na voljo z novim osemstopenjskim samodejnim menjalnikom, ki izboljšuje učinkovitosti in zmogljivost vleke tovora. S tem menjalnikom največja bruto masa vozila znaša 4.250 kilogramov in 6.000 kilogramov pri priklopniku, kar pomeni povečanje za 700 oziroma 1.750 kilogramov. Izboljšana modela Ford Pro Transit in E-Transit bo mogoče naročiti že s koncem meseca, proizvodnja bo stekla prihodnje leto, prve dobave pa so predviden poleti 2024.

Žiga Kolman
foto: Ford

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button