NovicePredstavitve

Ford Tourneo Courier (2024)

Ford predstavlja svojega aduta za letošnje leto.

Enoprostorci so domala postali nišne karoserijske zasnove. Ljudje se v zadnjih letih enostavno raje odločajo za športne terence, ki so za nekatere bolj praktični, po drugi strani pa s tem izgubijo nekaj voznih užitkov in predvsem praktičnosti. In prav veseli, da so pri Fordu predstavili posebneža, ki stavi predvsem na uporabnost, enostavnost, hkrati pa obeta, da bo letošnj “best-seller”.

Petsedežni Ford Tourneo Courier dopolnjuje Fordovo družino večnamenskih vozil Tourneo naslednje generacije in je zdaj naprodaj po vsej Evropi. Ford ponuja tudi modela Tourneo Connect s sedmimi sedeži in Tourneo Custom z devetimi sedeži. Vsi zagotavljajo prostornost, praktičnost in slog, kar je idealno za stranke z aktivnim in pustolovskim življenjskim slogom.

Z informativno-razvedrilnim sistemom SYNC 4 so glasba, podcasti, navigacija in številne nastavitve vozila na dosegu roke4 V Tourneu Courier lahko vse te funkcije upravljate prek osrednjega osempalčnega zaslona na dotik. Klasične analogne merilnike nadomešča digitalna instrumentna plošča. Voznik lahko hkrati gleda hitrost, prometne znake, navigacijska opozorila in druge informacije o vozilu ter nastavi stranske zaslone po svojih željah. Da potniki ostanejo povezani, so na voljo brezžično polnjenje, priključki USB in serijsko brezžično zrcaljenje telefona prek vmesnikov Android Auto in Apple CarPlay, serijsko pa je vgrajen tudi modem.

Zasnova karoserije je v Tourneu Courier optimizirana, zato je notranjost bistveno bolj prostorna in praktična kot v predhodniku, saj je v njej več prostora za potnike in prtljago. S preklopljenimi zadnjimi sedeži Tourneo Courier ponuja veliko prostora za večje predmete, saj ima do 2162 litrov prtljažnega prostora. Vsak Tourneo Courier je opremljen s trisedežno zadnjo klopjo, na kateri je več prostora za glavo in ramena kot pri predhodniku. Sedeži so deljivi v razmerju 60/40 ter se zložijo in preklopijo, da lahko prevažate predmete, dolge do 1,4 metra.

Vsak Tourneo Courier je serijsko opremljen s široko paleto naprednih sistemov za pomoč vozniku in brezskrbno vožnjo, kot so:

– sistem za ohranjanje voznega pasu,
– pomoč za preprečevanje naleta,
– inteligentni omejevalnik hitrosti,
– prepoznavanje prometnih znakov,
– nadzor voznikove zbranosti,
– tempomat,
– tipala za pomoč pri parkiranju spredaj in zadaj.

Vse modele Tourneo Courier poganja izboljšan litrski turbo bencinski motor EcoBoost s 125 KM – 25 odstotkov več moči kot v predhodniku. Poleg 6-stopenjskega ročnega menjalnika lahko kupci izberejo tudi novi 7-stopenjski samodejni menjalnik z dvojno sklopko.

Cene novega Tournea Courier se bodo pričele pri 24.610 evrih. V kolikor se boste odločili za izvedenko s samodejnim menjalnikom, boste morali primakniti še približno 1.600 evrov. Pri slovenskem zatopniku imajo v načrtu, da bodo letos našli 320 novih kupcev, medtem ko bo različic za gospodarsko rabo še dodatnih 160.ž

Boštjan Horvat
foto: caranduser.com

 

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button