Gospodarska vozilaNovice

Ford predstavlja novo različico Transita v izvedbi šasija s kabino.

Zasnovana je z namenom ponuditi maksimalno prostornino za tovor na stalno rastočem trgu 3,5-tonskih mednarodnih prevozov.

Z nameščenim kontejnerjem s platnenimi stranicami nudi najnovejša šasija s kabino Transit L5 celo s povišano nadgradnjo kabine s posteljo možnost prevoza do 10 evropalet, kar je največ na trgu, in nosilnost do 950 kg po predelavi. Transit L5 šasija s kabino je zdaj na voljo na vseh evropskih trgih. Podporo zanj pa zagotavlja Fordovo omrežje skoraj 200 kvalificiranih predelovalcev vozil v 13 državah, ki razvijajo in izdelujejo predelave za specifične zahteve podjetij.

Medosna razdalja novega modela meri 4522 mm. To je največ med vsemi šasijami s kabino in sprednjim pogonom ter skupno maso vozila 3,5 tone. Vse šasije s kabino L5 FWD poganja različica 2,0-litrskega dizelskega motorja EcoBlue. Serijska izvedba razvije 130 KM in 360 Nm navora. Za zahtevnejšo uporabo pa je na voljo tudi različica s 160 KM in 390 Nm navora. Obe različici motorja sta vrste Heavy Duty in omogočata predelave, s katerimi masa vozila presega 2380 kg.

Serijsko je vgrajen šeststopenjski ročni menjalnik. Na voljo pa je tudi šeststopenjski samodejni menjalnik z ročnim načinom prestavljanja. Z vsemi pogonskimi sklopi je možno naročiti dodatni 95-litrski rezervoar za gorivo. Razpoložljive tehnologije za pomoč vozniku vključno z inteligentnim aktivnim tempomatom in sistemom za ohranjanje voznega pasu pomagajo zmanjšati utrujenost na dolgih vožnjah in so pred kratkim prejele pohvalo neodvisne ustanove za varnost vozil Euro NCAP.

Nova šasija s kabino L5 dopolnjuje paleto različic izvedb Transita, med katerimi je tudi Transitova šasija s kabino z največjo dovoljeno skupno maso 5,0 tone za težke nadgradnje. Leta 2020 je bil Ford že šesto leto zapored vodilna znamka gospodarskih vozil v Evropi.

Aleš Majerič
foto: Ford

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button