Gospodarska vozilaNovice

Ford bo namenil milijardo za proizvodnjo v JAR

Ford je objavil naložbo v višini 1,05 milijarde dolarjev (pribl. 870.000 evrov) v svoje južnoafriške proizvodne postopke – to je največja naložba v Fordovi 97-letni zgodovini v Južni Afriki.

Ford je objavil naložbo v višini 1,05 milijarde dolarjev (pribl. 870.000 evrov) v svoje južnoafriške proizvodne postopke – to je največja naložba v Fordovi 97-letni zgodovini v Južni Afriki. Predstavlja tudi eno največjih naložb vseh časov v južnoafriško avtomobilsko industrijo ter daje zagon Fordovi proizvodni zmogljivosti in ustvarja nova delovna mesta.

Ford je naložbo napovedal na tiskovni konferenci, ki se je je udeležil tudi južnoafriški predsednik Cyril Ramaphosa, pa tudi številni ključni predstavniki vlade, na primer minister za trgovino, industrijo in konkurenco Ebrahim Patel, minister resorja za javno podjetništvo Pravin Gordhan, premier province Gauteng David Makhura, župan mesta Tshwane Randall Williams in Fordovi vodstveni delavci. S to naložbo bo Fordov proizvodni obrat Silverton predvidoma ustvaril prihodke, večje od 1,1 odstotka južnoafriškega bruto domačega proizvoda.

Letna proizvodna kapaciteta obrata Silverton se bo povečala s 168.000 na 200.000 vozil, izdelovali pa bodo povsem nove pickupe Ford Ranger za domači trg in za izvoz na več kot 100 globalnih trgov. V sklopu strateške povezave Ford-VW bodo proizvajali tudi Volkswagnove pickupe. Razširjena proizvodnja bo pomagala ustvariti dodatnih 1200 Fordovih delovnih mest v Južni Afriki na skupno 5500 lokalno zaposlenih, obenem pa se bo število novih delovnih mest v lokalnem omrežju Fordovih dobaviteljev predvidoma povečalo za 10.000 na skupno 60.000. Skupna naložba vključuje 686 milijonov dolarjev (dobrih 570 milijonov evrov) za obsežne nadgradnje proizvodnega obrata Silverton, ki bodo povečale količino proizvodnje in zagotovile znatne izboljšave učinkovitosti proizvodnje in kakovosti vozil.

Rudi Leskovec
foto: Ford

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button