NovicePredstavitve

Fiat Professional Ducato (2021)

Tokrat več pozornosti namenjene tudi vozniku.

Fiat Ducato, ki je bil prvič predstavljen leta 1981, se po 40 letih predstavlja v svoji osmi generaciji. Nova, popolnoma digitalna instrumentna plošča v notranjosti kabine omogoča pregleden prikaz informacij in opozoril: od satelitske navigacije do sistemov za pomoč vozniku, ki ponuja prilagodljive nastavitve in povezavo z informacijsko-razvedrilnim sistemom Uconnect.

Poleg tega so na voljo novi vmesniki sistema Uconnect z do 10-palčnim zaslonom, vrhunski popolnoma satelitski navigacijski sistem, ki vključuje zemljevide 3D TomTom, ter brezžična povezava s sistemoma Apple CarPlay in Android Auto. Ta sistema omogočata dostop do najpogosteje uporabljenih ukazov v vozilu z enim dotikom. Sistem Uconnect s 7-palčnim zaslonom, ki vključuje tudi aplikaciji Apple CarPlay in Android Auto – ter sistem Uconnect s 5-palčnim zaslonom zaokrožata ponudbo.

Osvežena notranjost ima prenovljeno armaturno ploščo in volanski obroč, novi prestavni ročici ročnega oz. samodejnega menjalnika, nove obloge vrat ter tipke za upravljanje samodejne klimatske naprave.Osma generacija modela Ducato ponuja vrsto novih sistemov za pomoč vozniku, ter varnostnih sistemov, ki zagotavljajo boljšo in varnejšo vožnjo. Novi Ducato je prvo lahko dostavno vozilo z drugo stopnjo avtonomne vožnje, ki ponuja širok nabor naprednih sistemov za pomoč vozniku (ADAS) med vožnjo in parkiranjem; od omejitve hitrosti do upravljanja zaviranja ob nepričakovanih ovirah, sistema za prepoznavanje prometnih znakov, sistema za spremljanje utrujenosti voznika ter prilagodljivega tempomata s funkcijo Stop&Go, sistema za ohranjanje voznega pasu in sistema za pomoč pri prometnih zastojih, nadzor stabilnosti (ESC) s sistemom za pomoč ob bočnem vetru ter sistem za nadzor stabilnosti prikolice s sistemom za aktivno pomoč pri parkiranju …

Novi Ducato se ponaša tudi s praktičnimi pametnimi rešitvami, kot so: sistem vstopanja in zagona brez ključa; električna parkirna zavora; sovoznikov sedež z zložljivo mizico; predal za brezžično polnjenje mobilnih telefonov; dva vhoda USB-A in USB-C; visokonapetostna 230-voltna električna vtičnica; večji prostor za shranjevanje predmetov v vratih; ogrevano vetrobransko steklo; ter samoizravnalno zračno vzmetenje za nižji nakladalni prag, kar olajša natovarjanje in raztovarjanje.

Sedeži so sodobnega videza, imajo novo oblazinjenje ter ponujajo več prostora in udobja. Novo elektronsko servokrmiljenje, ki je del serijske opreme v celotni ponudbi, je natančnejše in bolj obvladljivo v vseh voznih razmerah in pri vseh obremenitvah. Manjši volanski obroč z manjšim obračalnim krogom na novo opredeljuje koncept udobja v prenovljeni kabini.

Novi Ducato ponuja osveženo motorno paleto, ki izpolnjujejo zahteve emisijskih standardov Euro 6D-final. Opremljen je z novimi dizelskimi motorji MultiJet tretje generacije z močjo 88 kW (120 KM), 103 kW (140 KM), 118 kW (160 KM) in 132 kW (180 KM) ter novim in izboljšanim 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, ki je na voljo pri vseh različicah moči ter 9-stopenjskim samodejnim menjalnikom, ki je na voljo pri različicah s 103 kW (140 KM), 118 kW (160 KM) in 132 kW (180 KM).

Novi Ducato 30L 2.2 Multijet3 120 L1H1 BASE je na slovenskem trgu na voljo za 17.170 evrov (brez DDV) z že vključenim 10 % rednim popustom in 1.000 evri popusta z DDV v primeru financiranja. V primeru financiranja stranke prejmejo tudi brezplačno storitev Fiat Professional 5 Plus.

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button