E-MobilnostGospodarska vozilaNa kolesihNovice

Do 460 kilometrov z električnim Mastrom

Novi Master E-Tech electric ima do 460 kilometrov dosega po WLTP.

Dostavnik ima lahko dve ravni zmogljivosti shranjevanja električne energije: 40 kWh in 87 kWh. Obe bateriji sta vgrajeni v enovito ohišje in zasnovani tako za potrebe vožnje po mestu, kot tudi v primestju.

Renault je doseg dostavnika optimiziral na dveh ravneh: z oblikovno zasnovo »Aerovan« in s konstrukcijsko osnovo za več vrst pogona oziroma virov energije, ki obsega glavni pogonski motor, inovativen dinamičen zavorni sistem in sistem upravljanja s toploto baterije.

Oblika »Aerovan« zagotavlja največjo učinkovitost v razredu ne glede na vrsto energije za pogon. Zračni upor (SCx) je za več kot 20 odstotkov manjši, s čimer se ta dostavnik uvršča v vrh svojega segmenta, zasnovali pa so ga s pomočjo vetrovnika.

Elektromotor ponuja 300 Nm navora in 105 kW moči. Novi Master E-Tech electric ima tudi različice z največjo dovoljeno maso štiri tone in zmožnostjo vleke prikolice. Sistem za upravljanje toplote baterije ohranja stalno temperaturo, kar povečuje zmogljivosti baterije in podaljšuje njegovo uporabno življenjsko dobo.

Klimatska naprava za potniški prostor, ki je že serijska, pomaga kar se da dolgo ohranjati optimalno temperaturo notranjosti ter hkrati omogoča enak doseg tega električno gnanega dostavnika, tako poleti kot tudi pozimi.

Novi Renault Master E-Tech electric se ponaša z uporabno nosilnostjo 1.625 kg (v izvedenki dostavnika za vožnjo z vozniškim dovoljenjem kategorije B) in lahko vleče do 2,5 tone težko prikolico. Ob tem poraba njegova energije ostaja zmerna: 21 kWh na 100 km (WLTP) z baterijo zmogljivosti 87 kWh.

Hitro polnjenje z enosmernim tokom moči 130 kW v 30 minutah doseg poveča za 252 kilometrov. Domač polnilni priključek Wallbox za izmenični tok moči 22 kW baterijo napolni od 10 do 100 odstotkov njegove moči v manj kot štirih urah.

Novi Renault Master E-Tech electric ima za pogon elektromotorja z močjo 96 kW ali 105 kW, oba pa zmoreta 300 Nm navora. Prvi elektromotor je kombiniran z baterijo zmogljivosti 40 kWh, kar zagotavlja okrog 200 km dosega po WLTP (podatek še ni homologiran), drugi, močnejši pa je kombiniran z baterijo zmogljivosti 87 kWh in ima do 460 km dosega po WLTP.

Google Maps upošteva želje uporabnika in glede nanje predlaga optimizirane poti. Funkcija načrtovanja poti z električnim vozilom (Electric Route Planner) pomaga tudi pri natančnem prilagajanju poti.

Aleš Majerič
foto: Renault

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button