NoviceZanimivosti

Če morate leteti iz New Yorka v Singapur, letite v stilu

Ultra-Luxe apartmaji v prenovljenem Airbusu A380 Singapore Airlines.

Airbus A380 je precej ”mlado” letalo – letalo tega tisočletja, ki pa ni več v proizvodnji. Največje na svetu, izjemno veliko dvonadstropno potniško, ki ga poganja kvartet turboventilatorskih Rolls-Roycevih motorjev, za današnje čase preprosto porabi preveč goriva, da bi bil varčen za karkoli drugega kot za najdaljše lete, zaradi česar je večina letalskih prevoznikov prizemljila A380, saj je povpraševanje po potovanjih po pandemiji padlo. Ker pa se letalski prevozi znova povečujejo, saj države ponovno odpirajo svoje meje za mednarodne lete, letalski prevozniki upajo, da se bodo ti zračni giganti znova vrnili na nebo. Če ne drugače pa z novimi posegi, tudi s ponujanjem prestiža v zraku!

Že tako prestižni in uveljavljeni letalski prevoznik Singapore Airlines – njegove stevardese so poleg Thai Airlinesovih prislovično veljale ne le za najlepše, pač pa tudi najprijaznejše – pa je enega od svojih dvonadstropnih A380 opremil z apartmaji, ki tekmujejo z luksuznimi hoteli. A380, ki bo prek Frankfurta letel od newyorškega letališča JFK do singapurskega letališča Changi, so opremili s šestimi 50 kvadratnih metrov velikimi apartmaji prvega razreda. Sedenje zagotavljajo vrtljivi usnjeni naslonjali. Preostali del apartmaja ima zasebno kopalnico z umivalnikom, garderobno omaro in 32-palčni zaslon na dotik s priloženimi brezžičnimi slušalkami Bang & Olufsen. Delovni prostor apartmaja zaokrožuje mizica z brezžičnim polnilcem za vaš mobitel, vgrajenim v površino.

Obroke postrežejo v porcelanasti posodi na vaši zasebni jedilni mizi. Drsna vrata, elektronska zatemnitvena senčila in prava postelja – nič od tistega nižjega razreda, kjer sicer nabirate točke za prihodnje lete – dopolnjujejo preostanek leteče hotelske sobe.

Če 50 kvadratnih metrov na krovu največjega obstoječega letečega komercialnega letala ni dovolj, je mogoče združiti dva apartmaja in združiti postelje za zakonsko posteljo, za skupno 100 kvadratnih metrov udobja. Za enoposteljne in dvoposteljne apartmaje je seveda na voljo tudi čiščenje sob. Cene sicer niso na voljo na spletni strani prevoznika Singapore Airlines, zdi pa se, da vse skupaj spada v kategorijo »če moraš vprašati, si tega ne moreš privoščiti«. Za približen občutek pa: leta 2014 je stala vozovnica razreda Suites okoli 18.000 dolarjev za podobno potovanje iz New Yorka v Singapur.

Boris Knific, Obramba
foto: YT

 

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button