E-MobilnostNa kolesihNovicePredstavitve

Bolt prišel v Slovenijo

Ljubljana je prvo slovensko mesto, kjer so na voljo električni skiroji Bolt.

Ljubljana se pridružuje Boltovi mreži mest, kjer so na voljo električni skiroji. Ivan Begović, Boltov direktor za mikromiblnost za Slovenijo in Hrvaško, je danes odprl novo, trajnostno storitev mikromobilnosti v Ljubljani. V mestu bo na voljo 300 električnih skirojev, a bodo njihovo število prilagajali potrebam.

Ivan Begović, direktor za mikromobilnost za Slovenijo in Hrvaško pri Boltu je ob predstavitvi povedal: “Naše poslanstvo je pomagati graditi ljudem prijazna mesta z zagotavljanjem cenovno dostopnejših in okolju prijaznejših alternativ za mobilnost pri vseh potovanjih po mestu. Električni skiroji in električna kolesa so odlična alternativa avtomobilom za krajša potovanja, zato smo veseli, da vidimo povpraševanje uporabnikov po naših električnih skirojih, saj se še naprej širimo po Evropi.” In dodal: “Izjemno smo ponosni, da bodo Ljubljančani zdaj lahko uživali v varnem, enostavnem in priročnem načinu vožnje po mestu z Boltovimi električnimi skiroji.”

Bolt, največji ponudnik električnih skirojev v Evropi, je sporočil, da se je uporaba njegovih električnih skirojev v primerjavi z obdobjem pred dvanajstimi meseci močno povečala. Marca 2022 so našteli za 500 % več voženj v primerjavi z letom prej. Podjetje je napovedalo tudi svoj ambiciozni naložbeni načrt na področju mikromobilnosti. Bolt bo leta 2022 porabil več kot 150 milijonov evrov za nadaljnje povečevanje dejavnosti na področju električnih skirojev in električnih koles ter razvoj novih rešitev za povečanje varnosti in izboljšanje uporabniške izkušnje. Bolt bo tako povečal svoj vozni park na več kot 230.000 električnih skirojev in električnih koles konec letošnjega leta. Podjetje načrtuje širitev in upravljanje svojih voznih parkov v več kot 250 mestih (trenutno jih upravlja v 200 mestih).

Boltov po meri izdelan model električnega skiroja, Bolt 3, ki bo na voljo v Ljubljani, je zaradi uporabe aluminija precej lahek in tehta 17 kilogramov. Njegova baterija omogoča prevoziti razdaljo do 30 kilometrov z enim polnjenjem. Električni skiro doseže največjo hitrost 25 km/h, sprednja in zadnja osvetlitev pa zagotavljata varnost med uporabo v slabše osvetljenih delih dneva. Napolnjene pnevmatike izboljšujejo oprijem s podlago in zagotavljajo tekočo vožnjo. Boltovi električni skiroji so opremljeni tudi z dodatnimi varnostnimi mehanizmi – način za začetnike v aplikaciji je ustvarjen za tiste, ki prvič uporabljajo e-skiro, in omejuje hitrost vožnje za večjo varnost. Tu sta še sistem za preprečevanje vožnje v tandemu in kognitivni test za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola.

Rudi Leskovec
foto: caranduser.com

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button