AvtomobilizemNovice

Zyrus LP1200 Strada: Lamborghini Huracan na steroidih

Res je, kar vidite na fotografiji je cestno legalen dirkalnik.

Lanskega junija je norveško podjetje svetu predstavilo divjo kreacijo Zyrus LP1200 R, ki je v osnovi dirkaški Lamborghini Huracan Super Trofeo z ogromno karbona, dvema turbinama in skupno moč kar 1.200 konjev. Če se sliši popolnoma noro, je še veliko bolj presenetljivo to, da nameravajo 12 od 24 primerkov narediti popolnoma cestno legalnih.

Zyrus Engineering je razkril več podrobnosti o unikatni serijski izvedenki, ki sliši na ime LP1200 Strada. Še vedno ohranja 5,2-litrski V10 z dodatkom dveh turbopolnilnkov, le moč je za enostavnejšo uporabo na cesti znižana na 900 KM. Brez skrbi, z uporabo aplikacije na pametnem telefonu lahko za hitro rundo na dirkališču moč dvignemo na 1.200 KM. Strada kljub videzu ni predelan Super Trofeo z registrskimi tablicami, za razliko od dirkaškega LP1200 R, je izdelan na osnovi standardnega Huracana LP640-4. Končen rezultat so dosegli z vgradnjo 600 novih delov, med katere spada tudi ogromno zadnje krilce.

Med pomembne podatke spadata še skupna masa 1.427 kilogramov in 2.010 kilogramov potiska k tlom pri hitrosti 200 km/h. Za cestno izvedeno bo potrebno odšteti najmanj 595 tisoč evrov, dirkalnik zasnovan na Trofeu pa je mogoče kupiti za 525 tisočakov. Kupci kateregakoli avtomobila bodo prejeli poseben paket doživetja, kjer jih bodo člani dirkaške ekipe in inženirji Zyrusa podučili o krotenju zveri.

Žiga Kolman
foto: Zyrus

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button