AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNoviceNoviceTehnika

ZipCharge GoHub je napredna modularna polnilna postaja

Prenosni Go polnilni postaji podjetja ZipCharge se pridružuje stacionarna polnilna postaja z 10 priklopnimi enotami.

Podjetje ZipCharge, ki se ukvarja z razvojem inovativnih polnilnih rešitev za električna vozila, predstavlja novo polnilno postajo, za pospeševanje rasti polnilne infrastrukture v Združenem kraljestvu. Nova polnilna postaja GoHub je stacionaren objekt, katerega sestavlja do deset prenosnih Go polnilcev, največja prednost pa je enostavna montaža in kar trikratno nižji stroški v primerjavi s klasično polnilno enoto Level 2.

Hitra umestitev v polnilno infrastrukturo bo ključna za pospeševanje rasti polnilnega omrežja. ZipCharge bo pri GoHub polnilni postaji ponujal različne načine uporabe, od naročniške storitve, do neposrednega nakupa ali najema celotne enote. Najmanjši paket v ponudbi GoHub bo obsegal pet prenosnih polnilnic, največji pa kar 10.

Zaradi kompaktnih dimenzij je mogoče GoHub polnilnico postaviti na standardnem parkirnem mestu, lahko jo umestijo tudi na samih pločnikih. ZipCharge ponuja javen dostop do prenosnih polnilcev preko aplikacije, ki ob približevanju polnilne enote odpre ustrezna vratca in stranka si lahko polnilnico na kolescih odpelje do svojega električnega avtomobila.

Male prenosne »baterije« znotraj nekakšnih potovalnih kovčkov z zložljivo ročico, so izdelane iz obnovljenih izrabljenih baterij. Go polnilnica sicer ne bo zadoščala za maksimalno polnjenje baterije vozila, lahko pa v nuji doprinese do 60 kilometrov dodatne energije v 30 minutah, kar bo rešilo marsikoga v zagati, obenem je več kot dovolj za povprečno mestno rabo.

GoHub enota se sicer ponaša še z možnostjo vgradnje polnilcev mobilnih naprav, zbiralnikom deževnice, wi-fi povezljivostjo in manjšo vetrnico ali sončnimi celicami za zbiranje obnovljive energije. Prav tako bodo lahko svoje prevozno sredstvo navdahnili s svežo energijo vozniki električnih koles ali e-skirojev.

Žiga Kolman
foto: ZipCharge

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button