AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

ZEEKR nadaljuje pohod na Stari kontinent z modelom X

VIDEO: Prva šarža vozil že na poti v Evropo!

Kitajska premijska znamka električnih vozil ZEEKR, ki deluje pod okriljem koncerna Geely, nadaljuje s samozavestnim pohodom na evropsko tržišče. Komaj so dobro pripeljali in predstavili svoj shooting-brake model 001, že je na pot krenila ladja s prvimi vozili z oznako X. O njem smo že pisali pred meseci na povezavi TUKAJ, tokrat pa bomo kmalu iz teorije prešli v prakso.

 

ZEEKR X je namreč izredno pomemben avtomobil v izvozni strategiji znamke, saj je kot urbani SUV grajen po meri evropskih kupcev. Odlikujejo ga kompaktne zunanje mere in prostorna ter razkošna notranjost, ki jo dopolnjujejo napredna sodobna tehnologija in trajnostni materiali. Njegov multimedijski vmesnik zagotavlja komunikacijo v vseh jezikih Evropske unije

Evropska različica ZEEKR-a X je oblikovana do svoje popolnosti, prav tako njegova aktivna in pasivna varnost, saj vozilo ustreza petim zvezdicam varnosti po evropskih merilih NCAP. Kitajci ne skrivajo, da so sila ambiciozni in ob vsaki priložnosti vržejo rokavico tako Tesli ko Miu, zato bo prav zanimivo spremljati boj za prodajno pogačo v čedalje bolj konkurenčnem segmentu plemenitih električarjev.

Blaž Likovič
foto: YT

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button