AvtomobilizemNovice

Začetek proizvodnje prvega bavarskega električnega karavana

BMW i5 Touring bo kmalu zapeljal na evropske ceste.

V tovarni skupine BMW v Dingolfingu je stekla proizvodnja nove generacije serije 5 Touring, ki predstavlja pomemben mejnik na trajnostni poti, saj kot prvo premijsko vozilo v segmentu poleg bencinskega, dizelskega ali priključno-hibridnega pogona ponuja tudi električno različico pod oznako i5 Touring.

Ob nastopu proizvodnje je BMW i5 Touring postal četrti popolnoma električni model, ki so ga v manj kot treh letih začeli serijsko izdelovati v tovarni Dingolfing. Direktor tovarne Christoph Schröder je poudaril pomen karavanske serije 5 za nemški in evropski trg ter izpostavil pričakovanja kupcev. Šesta generacija bo v prodajne salone in garaže prvih kupcev zapeljala do konca maja, naročila za novi model pa so že odprta. O novi generaciji serije 5 smo več zapisali ob premieri TUKAJ.

Tovarna Dingolfing je od svoje ustanovitve leta 1991 ekskluzivni proizvajalec serije 5 Touring, do danes so izdelali že preko 1,2 milijona enot. Nova serija 5 Touring nadaljuje tradicijo prilagodljive proizvodnje skupaj z drugimi bavarskimi modeli na eni proizvodni liniji, za pripravo traku so v tovarno vložili približno 80 milijonov evrov. S prihodom nove inovativne generacije serije 5 pričakujejo potencialno povečanje števila proizvedenih vozil, pri čemer bodo ta vozila pomembno prispevala k proizvodnji tovarne in se leta 2024 potencialno približala meji 50-odstotnega deleža izdelanih enot.

Žiga Kolman
foto: BMW

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button