AvtomobilizemNovice

Začetek prodaje novega priključno-hibridnega Tiguana

Nova generacija pogona eHybrid s kar 120 kilometri električnega dosega.

Volkswagen je začel s prodajo priključno-hibridne različice nove generacije Tiguana, ki ponuja večji doseg v električnem načinu, večjo zmogljivost in moderno tehnologijo. Volkswagnov najuspešnejši sodoben model z letno proizvodnjo preko 500 tisoč primerki je v najnovejši obliki na trg prispel lani septembra, na voljo z učinkovitimi dizelskimi in blago-hibridnimi bencinskimi motorji.

Prenovljen priključno-hibridni pogon ponuja dve stopnji moči in sicer vstopnih 150 kW (204 KM) ter 200 kW (272 KM), zaradi večje baterije z uporabno kapaciteto 19,7 kWh pa lahko zgolj na elektriko prevozi približno 120 kilometrov, zaradi česar so modeli Tiguan eHybrid praktično uporabni kot električna vozila za vsakodnevno vožnjo na delo. Hibridni modeli, ki kombinirajo elektromotor z močjo 85 kW z novim 1,5-litrskim bencinskim motorjem, se lahko pohvalijo z impresivnim izkoristkom goriva in kombiniranim dosegom, ki presega 900 kilometrov. Izboljšale so se tudi možnosti polnjenja, in sicer do 11 kW na domači polnilnici ali do 50 kW na hitrih polnilnih postajah z enosmernim tokom.

Na področju tehnologije se novi Tiguan pohvali z naprednejšim 12,9-palčnim digitalnim kokpitom z intuitivnim upravljanjem in glasovnim asistentom IDA za upravljanje različnih funkcij vozila ter dostop do informacij. Vozilo uvaja napredne sisteme, kot je Park Assist za samodejno parkiranje na razdalji do 50 metrov in daljinsko upravljanje parkiranja prek pametnega telefona. Poleg tega nov prilagodljivi tempomat z ohranjanjem smeri vožnje in matrični žarometi IQ.LIGHT HD povečujejo varnost ter se zgledujejo po modelih premijskega razreda, kot je Touareg. Serijska oprema Tiguana med drugim vključuje velik info-zabavni sistem, opozorilni sistem Car2X, klimatsko napravo Climatronic, številne priključke USB-C in različne asistenčne ter LED žaromete. Na voljo so tri stopnje opreme – Life, Elegance in R-Line.

Cena za Tiguana se v domači Nemčiji začne pri 36.600 evrih za različico eTSI, za priključnega hibrida eHybrid bo potrebno odšteti najmanj 48.655 evrov. Vsi modeli so opremljeni s samodejnim menjalnikom DSG, vrh ponudbe po vlečni zmogljivosti (2.300 kilogramov) predstavlja dizelski Tiguan 4Motion štirikolesnim pogonom, ki z opremo Life stane od 49.055 evrov.

Žiga Kolman
foto: Volkswagen

Povezani članki

3 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button