AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNoviceZanimivosti

Za bodoče tajne agente: Aston Martin DB5 Junior No Time To Die Edition

VIDEO: 66-odstotna velikost in električni pogon ter dobrih 100 tisočakov za lastništvo.

Britansko podjetje The Little Car Company je specializirano za pomanjšane replike štirikolesnih klasikov, ki so po zmogljivosti primerni za sveže najstnike. V svoji bogati zbirki imajo zavedene replike kot so Ferrari Testa Rossa J (75% velikosti originalnega Ferrarija 250 Testa Rossa), Bugatti Baby II (mini replika Bugattija Type 35) in nenazadnje tudi ikoničnega Aston Martina DB5 Junior. Vsako vozilo pride na trg v omejeni seriji nekaj sto vozil, tokrat pa so šli Angleži še korak dlje.

V čast novi epizodi Jamesa Bonda z naslovom Ni čas za smrt, bodo namreč sestavili precej zanimivo 66-odstotno repliko Aston Martina DB5 z vsemi agentovimi specifikami. Mednje sodijo Gatlingov top v lučeh, rotirajoči digitalni registrski tablici, tvorjenje dima preko izpuha za prikrit pobeg pred zlikovci in nenazadnje tudi uporaba drsenja »skid mode«. Vse te elemente bodo golobradi tajni agenti upravljali preko prikritega kontrolnega panela, ki se nahaja v sovoznikovih vratih.

Vozilo poganja 16 kilovatni elektromotor, ki energijo črpa iz dobrih 7 kWh zajetnega hranilnika. Avtonomija je odvisna od voznega profila, ki ustrezno povečuje končno hitrost. Slednja znaša preko 70 km/h v načinu »pobeg« (ang. Escape). Serija junior vozil je omejena na 125 primerkov, za posameznega pa pripravite vsaj 105 tisočakov + stroške davščin in prevoza do bodočega lastnika.

Blaž Likovič
foto: LCC

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button