AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Williams Advanced Engineering postaja WAE Technologies Limited

Williamsov visoko tehnološki oddelek Advanced Engineering dobiva svežo identiteto, ki pod okriljem novega lastništva družbe Fortescue prinaša novo ime in nov logotip. Podjetje za tehnološke in inženirske rešitve je lansko leto prevzela družba Fortescue s sedežem v Oxfordshiru, sedaj s prenovo vstopajo v novo obdobje.

Podjetje WAE Technologies, prej Williams Advanced Engineering, se je v avtomobilski industriji hitro ustalilo zaradi revolucionarnih projektov na področju visokozmogljivih baterijskih sistemov in elektrifikacije. Prvotno je tehnološka znamka nastala leta 2010 kot podružnico ekipe Williams F1, za ustanovitev je bil zaslužen kar pokojni sir Frank Williams. Čeprav je v začetku lanskega leta družba FMG v celoti prevzela Williams Advanced Engineering, njihovo nadaljnje delo na področju napredovanja električne tehnologije ne bo moteno, spremili bodo le svojo identiteto, ki naj bi omogočala večji prodor globalnem trgu zelene industrijske transportne opreme.

Podjetje WAE je prej delovalo pod imenom Williams na podlagi licenčne pogodbe kot del lastništva družbe Williams F1, vendar zaradi izteka licence in ločitve pod okriljem družbe Fotescue, WAE izgublja pravico do uporabe imena Williams. Odslej se bodo imenovali WAE Technologies Limited, hčerinska podjetja pa bodo uporabljala znamko WAE – WFT WAE Foresight Technologies in WAE Joint Ventures Limited. V skladu s spremembami prihaja tudi nov sodobnejši logotip, katerega osrednji del predstavlja napis WAE, ki bojda prebuja futuristični občutek.

Žiga Kolman
foto: WAE Technologies Limited

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button