AvtomobilizemNovice

Volkswagnov mali križanec bo slišal na ime Taigo

Prvi obrisi novega športnega kupeja wolfsburškega giganta.

Še ne tako dolgo nazaj smo razkrili Volkswagnov napovednik novega malega križanca za evropski trg, sorodnega z južnoameriškim Nivusom, sedaj pa so tudi uradno predstavili njegovo ime, Taigo. Očitno Volkswagen meni, da je Evropski trg željan še enega kompaktnega križanca in z veseljem bodo ustregli.

Za ime Taigo so se odločili, ker se vsi Volkswagnovi evropski modeli začnejo z začetnico T, prav tako ga bodo izdelovali lokalno, v Pamploni v Španiji. Čeprav si bo Taigo mnogo komponent izposodil pri Nivusu, lahko pričakujemo precejšnje spremembe, saj se avtomobili razviti za različne dele sveta med seboj precej razlikujejo. Glavni razlog tiči pri specifičnih standardih in zahtevah na področju varnosti. Vsekakor bodo ohranili položno kupejevsko streho, kar napovedujejo tudi priložene zeleno obarvane skice.

Pod površjem bo šlo za standarden VW recept z ekonomičnimi TSI motorji, široko paleto modernih asistenčnih in varnostnih sistemov, LED žarometi ter standardnimi digitalnimi merilniki. Prvi primerki naj bi na ceste zapeljali že proti koncu letošnjega leta. Več podrobnosti o sorodnem Nivusu si lahko preberete TUKAJ.

Žiga Kolman
foto: Volkswagen

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button