AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

V Šanghaju bo pregrinjala odvrgel Polestar 4

Pred vratu je premiera tretjega povsem električnega avtomobila znamke Polestar.

Čakanja na novega člana električne znamke Polestar bo kmalu konec, saj potrjujejo uradno razkritje četrtega modela 18. aprila na avtomobilskem salonu v Šanghaju. Kupejevski SUV z imenom Polestar 4 bo ključnega pomena za doseganje visokih prodajnih ciljev, v močno zastopani konkurenci.

Fotografi so v objektiv že velikokrat ujeli testne prototipe, sedaj bodo predstavili končen izdelek, ki združuje aerodinamične prednosti kupejev in prostornost SUV-jev, v paketu obkroženim s sodobno tehnologijo ter električnim pogonom. Z novim Polestar 4 bodo uvedli tudi nekaj svežine oblikovalskega jezika, z določenimi potezami predhodno prikazanimi na konceptnih vozili in razširjeno uporabo trajnostnih materialov, hkrati bo postal najhitrejši električni avtomobil znamke Polestar.

V Polestarjevem portfelju se bo Polestar 4 dimenzijsko uvrščal med modela 2 in 3, z nekoliko višjo oddaljenostjo od tal kot manjši brat, vendar z nekoliko manjšo kabino kot 3, začetna cena pa bo predvideno postavljena v območju 60 tisoč evrov. Pod površjem pričakujemo uporabo hišne PMA1 električne platforme, z možnostjo zadnjega ali štirikolesnega pogona, zavoljo zajetne baterije do 100 kWh, bo dosega dovolj za približno 600 kilometrov. V letu 2024 bodo modelno paleto obogatili s štirivratnim GT-jem Polestar 5, leto kasneje pa s kabrioletom Polestar 6 GT.

Žiga Kolman
foto: Polestar

Povezani članki

3 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button