AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

V letu 2023 prihaja osveženi Volkswagen ID.3

Poslušali so kritike in popravili vse šibke ročke ID.3.

Prihodnjo pomlad prihaja prenovljeni Volkswagen ID.3, ki bo nadaljeval uspešno pot električne družine ID. Vse do danes so po svetu dostavili že več kot pol milijona modelov ID., izdelanih na osnovi modularne platforme MEB. ID.3 trenutno izdelujejo v tovarnah v Zwickauu in Dresdnu v Nemčiji, a zardi velike popularnosti bodo v proizvodno mrežo naslednje leto dodali matično tovarno v Wolfsburgu.

Novi ID.3 bo opremljen z najnovejšo generacijo programske opreme, z izboljšano sistemsko zmogljivostjo in zmožnostjo spletnega »over-the-air« posodabljanja. Standardno bo prenovljeni ID.3 vključeval večji 12-palčni osrednji zaslon na dotik, nastavljivo dno prtljažnika in sredinsko konzolo z dvema držaloma za pijačo.

Funkciji, kot sta Plug & Charge in inteligentni načrtovalec poti za električna vozila, bosta enostavnejši in bolj priročni za uporabo, obenem bo na krovu tudi posodobljena zbirka asistenčnih sistemov. Navdušeni kupci so lahko z začetkom tega meseca že oddali naročilo za vnaprej konfigurirane modele Life, Business, Style, Max in Tour. Vstopno ceno modela ID.3 Life so postavili pri 43.995 evrih, z upoštevanim davkom in brez odbite subvencije. Zaradi obsežnega števila naročil bodo dobavo sedaj naročenih ID.3 začeli šele v zadnji četrtini leta 2023.

Žiga Kolman
foto: Volkswagen

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button