AvtomobilizemNovice

Upravljanje pametnega doma kar iz Hyundaia ali Kie

Sodelovanje treh južnokorejskih tehnoloških velikanov.

Družbi Hyundai in Kia sta sklenili partnerstvo s podjetjem Samsung, da bi dosegli napredek na področju povezljivost med bivalnimi prostori in prevoznimi sredstvi s storitvama Car-to-Home ter Home-to-Car.

Sodelovanje uporabnikom Hyundaija in Kie omogoča, da digitalne naprave upravljajo s pomočjo avtomobilskih informacijskih sistemov in obratno, da upravljajo različne funkcije vozila prek zvočnikov, televizorjev ter aplikacij za pametne telefone z umetno inteligenco. Integracijo so dosegli s kombinacijo Hyundaijevih in Kiinih storitev za povezane avtomobile s Samsungovo platformo SmartThings. Uporabniki lahko na daljavo upravljajo naprave z dotikom in glasovnimi ukazi ter tako ustvarjajo brezhibno izkušnjo povezljivosti v vsakdanjem življenju. Primeri vključujejo aktivacijo “domačega načina” med vožnjo na delo, da se vklopijo klimatska naprava, čistilec zraka, robotski sesalnik ali osvetlitev.

Storitev Car-to-Home uporabnikom omogoča, da registrirajo posebne načine za različne situacije in tako zmanjšajo uporabo naprav med vožnjo. Samodejno delovanje na podlagi lokacije, zaslona na dotik in glasovnih ukazov povečujejo udobje. Lastniki električnih vozil lahko izkoristijo integrirano storitev SmartThings za spremljanje in prilagajanje porabe energije v domu ali vozilu. Hyundai in Kia nameravata tovrstne storitve razširiti po vsem svetu s povezovanjem svojih platform s storitvijo SmartThings. Razvoj bo prinesel stabilne informacijske sisteme in  funkcije s posodobitvami prek spleta ter USB povezave za obstoječa vozila.

Cilj sodelovanja je narediti storitve Car-to-Home in Home-to-Car bolj priročne na različnih področjih ter pospešiti razvoj tehnologije za globalno uporabniško izkušnjo. S povezovanjem sistema SmartThings z vozili želi partnerstvo izboljšati izkušnje strank v domačem in avtomobilskem okolju. Sodelovanje z južnokorejskim elektronskim gigantom bo razširilo obseg ponudbe povezljivosti in olajšalo njihovo uporabo.

Žiga Kolman
foto: Hyundai, Samsung

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button