AvtomobilizemNovice

Unikatni dvojec Caymanov GT4 RS v čast slovite dirke Panamericana

Sodelovanje Porscheja in urarske znamke TAG Heuer je obrodilo zanimiv par Caymanov.

Porsche in TAG Heuer sta s skupnimi močmi pripravila dve posebni vozili, ki sta del projekta TAG Heuer x Porsche – Legende Panamericane Sonderwunsch, po navdihni legendarne dirke Carrera Panamericana. Omejena izdaja temelji na modelu 718 Cayman GT4 RS in je nekakšen poklon znameniti dirki ter TAG Heuerjevemu kronografu Carrera.

Prvo vozilo z dirkalno številko 154 je debitiralo na dogodku Rennsport Reunion 7 v Kaliforniji, tako kot ultimativni dirkalnik 911 GT3 R rennsport. Drugi, z dirkalno številko 152, bo predstavljen kasneje in prodan na dobrodelni dražbi v začetku prihodnjega leta. Oba modela sta nastala v delavnici Porsche Sonderwunsch v Stuttgartu. Zunanjost unikatnih Caymanov GT4 RS krasi čudovita srebrna kovinska barva Le Mans, na vratih in strehi pa sta dodani dirkaški številki 152 ter 154. Med okrasnimi nalepkami sta tudi logotip podjetja TAG Heuer in motiv Pegaza, v spomin na sponzorje modela 550 Spyder, ki je tekmoval na dirki Carrera Panamericana.

V notranjosti so sedeže oblekli v Guards Red rdeče usnje, za kontrast poskrbi črna armaturna plošča, edinstven pridih pa dodajo tribarvno križno prešitje v barvah mehiške zastave in napisi GT4 RS Panamericana Special na različnih elementih. Največja posebnost v kabini je modul štoparice TAG Heuer v sredinski konzoli, posebej zasnovan za ta projekt. Vključuje uro s prikazom časa in štoparico, ki voznikom pomaga vzdrževati povprečno hitrost med relijem. Dirka Carrera Panamericana je kot že rečeno igrala pomembno vlogo pri navdihu tega skupnega projekta. Jack Heuer je leta 1963 izdelal prvi kronograf Carrera, namenjen prav dirkačem. Ime Carrera je tesno povezano s Porschejevimi športnimi avtomobili, začenši z modelom 356 A 1500 GS Carrera in kultnim 911 Carrera RS 2.7.

Sodelovanje med Porschejem in TAG Heuerjem se je rodilo v motošportu in se nadaljevalo v različnih projektih, vključno z dirkaškimi ekipami Porsche Carrera Cup, Supercup ter v seriji Formula E. Sodelovanje TAG Heuerja se je razširilo celo na serijo virtualnih dirk Porsche TAG Heuer Esports Supercup. Projekt TAG Heuer x Porsche slavi bogato skupno zgodovino, strasi do natančnosti in zmogljivosti ter ustvarjanju izjemnih avtomobilov, kot sta unikatna aktualna 718 Cayman GT4 RS. Tovrstni izdelki predstavljajo združitev dirkaške dediščine, inovativnega oblikovanja in neprenosljive zmogljivosti.

Žiga Kolman
foto: Porsche

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button