AvtomobilizemNovice

Unikatna Giulia in Stelvio ob 100. obletnici znamenite štiriperesne deteljice

Alfa Romeo Giulia in Stelvio 100th Anniversario za 200 srečnih kupcev.

Lanskoletni osvežitvi Alfinih modelov Giulia in Stelvio sledi posodobitev športnih modelov Quadrifoglio, kar bodo pospremili s posebno izdajo 100th Anniversario, v čast stote obletnice štiriperesne deteljice. Izdaja bo omejena na 100 primerkov posamičnega modela, obogatenih z ekskluzivnimi detajli in okrepljeno konjenico.

Navdušenci nad strupenima italijanskima lepoticama se bodo najbolj razveselili okrepljenega pogonskega sklopa, saj so 2,9-litrskem twin-turbo V6 motorju moč povečali s 510 na 520 KM, navor ostaja odmerjen pri 600 Nm. Ustvarjena energija se preko osemstopenjskega samodejnega menjalnika pri Giulii prenaša na zadnji kolesni par, pri Stelviu na vsa štiri kolesa, oba pa se pohvalita z novim mehanskim diferencialom z delno zaporo, ki je nadomestil prejšnji elektronsko nadzorovan sistem. Izboljšano vozno dinamiko bo popestrila zvočna spremljava standardnega Akrapovičevega izpušnega sistema.

Na oblikovnem področju sta oba modela Quadrifoglio prejela žarometa s svežim svetlobnim podpisom in adaptivno LED tehnologijo, sicer je zunanjost ostala športno obarvana z agresivnima odbijačema ter pokrovom motorja, zadnjim krilcem in pragovoma iz ogljikovih vlaken. Giulii so nadeli lahkotna 19-palna platišča, medtem ko Stelvio sedi na 21-palčnih, za katerimi se skrivajo zlato obarvane zavorne čeljusti v čast jubileja. Posebna izdaja 100th Anniversario bo na voljo v treh karoserijskih barvah, Rosso Etna, Verde Montreal in Nero Vulcano, za kontrast bodo poskrbeli maska ter ogledala iz karbona.

Notranjost oblazinjeno v črnem usnju in Alkantari popestrijo zlati šivi na sedežih, vratih ter armaturni plošči, okrasne površine so skladno izdelane iz ogljikovih vlaken s 3D efektom. Posodobljeno digitalno okolje zastopa nov 12,3-palčni zaslon namesto klasičnih merilnikov, v povezavi z osrednjim informacijskim zaslonom, izbirnik voznih načinov pa je pridobil program Race, s prikazom vrtljajev motorja in lučke za prestavljanje. Naročila za edinstven jubilejni dvojec bodo začeli sprejemati v kratkem, ko bodo znane tudi cene.

Žiga Kolman
foto: Alfa Romeo

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button