AvtomobilizemNovice

Umetelno obarvani BMW serije 2 “art car”

Če niste vedeli, da bodo novo serijo 2 izdelovali v Mehiki, potem je tu barvit napovednik.

Še ne tako dolgo nazaj na luč sveta ugledala nova generacija BMW-ja serije 2 v kupejevski obliki, katere oblikovanje je v primerjavi s fantastično prejšnjo generacijo marsikoga pustilo ravnodušnega. Niso šli sicer v smeri ogromnih ledvičk sprednje maske, so pa oblikovalci našli druga področja. Vse negotove bo poskusil prepričati najnovejši barvit »art car«.

Bavarci imajo bogato zgodovino umetniških avtomobilov, ki sega v leto 1975 in zajema preko 15 zanimivo poslikanih modelov. Najnovejši član ekskluzivne družine ne vstopal v galerije, namen njegovega osem-barvnega dizajna je združiti odtenke zastav Nemčije in Mehike, s čimer poudarjajo dejstvo, da bodo nove dvojkice izdelovali severno ameriški tovarni.

Za kreacijo poslikave so umetniki porabili kar šest litrov barve in skoraj tri litre zaščitnega laka, vsako kapljico so v obdobju sedmih tednov nanesli ročno. Delo je bilo zaradi želja po natančnosti in krivulj same karoserije avtomobila izredno zahtevno. Za podlago so si izbrali trenutno najbolj zmogljivo različico M240i xDrive s 3-litrskim šestvaljnim motorjem in 374 KM, a zanimivo z desno postavitvijo volana. Podrobneje lahko novo serijo 2 spoznate TUKAJ.

Žiga Kolman
foto: BMW

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button