AvtomobilizemNovice

Tu je še karavanski Mercedes-Benz razred E

VIDEO: Malenkost širši in s 615 litri prtljažnega prostora.

Pri »zvezdi« so skladno s svojimi napovedmi približno mesec dni po digitalni premieri novega razreda E, o katerem smo več zapisali na povezavi TUKAJ, družinsko in praktično naravnanim kupcem predstavili še karavansko različico Estate.

Razred E Estate je glede na limuzinski izvirnik dimenzijsko rahlo modificiran. Njegovo medosje je namreč za 22 milimetrov daljše ob enaki dolžini vozila, prav tako pa so ga inženirji razširili za 28 milimetrov. To omogoča še več prostora za noge in kolena potnikom zadnje klopi. Prtljažni prostor meri med 615 in 1830 litri, v primeru priključnega hibrida pa se vsled baterije skrči na vrednosti 460 oziroma 1675 litrov. Dostop do prtljažnik je zagotovljen preko serijskih električnih dvižnih vrat.

 

Preostalih razlik glede na nedavno predstavljeno limuzinsko »klaso E« praktično ni. Ambient je tako osnovan izrazito digitalno s sodobnejšo MBUX programsko opremo in sovoznikovem lastnem multimedijskem zaslonu na čelu. Pogoni so vsi elektrificirani, pri čemer sta osnovna dvolitrska E 200 in E 220d opremljena z blagim hibridnim sistemom, nakar sledi trojček priključnih hibridov – E 300 e, E 300 e 4Matic ter E 400 e 4Matic. Kasneje bo pogonsko paleto dopolnil še dizelski priključni hibrid.

Blaž Likovič
foto: MB

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button