AvtomobilizemNovice

Toyota z novo tovarno v Franciji

Tovarna TMMF v Valenciennesu v Franciji je svoja vrata odprla 31. januarja 2001.

Vsak peti kupec avtomobila Toyota se odloči za model Yaris, katerega tržni delež se je v primerjavi z letom 2019 povečal za 8,4 odstotka. Kupci se najbolj navdušujejo nad visoko stopnjo standardne opreme aktivne in pasivne varnosti. Yaris je med drugim sploh prvi avtomobil kompaktnega razreda, ki je standardno opremljen s sredinsko zračno blazino.

Ena izmed bistvenih izboljšav, ki ima neposreden vpliv na vozniško dinamiko, je togost karoserije. Število zvarov se je povečalo za 9 odstotkov. Pri samem postopku varjenja je bilo več kot 70 odstotkov dela zaupanega robotom, kar občutno izboljšuje natančnost, ergonomijo in produktivnost. Nekateri varilni postopki se izvajajo, medtem ko se avtomobil pomika po tekočem traku, kar še pospešuje samo izdelavo.

Glede na to, da se veliko kupcev odloča za Yaris v dvobarvni kombinaciji, so se precej posvečali tudi izboljšavam lakirnice. Tam roboti omogočajo večjo storilnost, saj morajo iti avtomobili v dvobarvni kombinaciji dvakrat skozi postopek barvanja. Za zagotavljanje brezskrbnosti kupcev so uvedli tudi nov avtomatiziran postopek nanašanja protikorozijske zaščite na podvozje avtomobila.

Pri novem Yarisu je več plastičnih delov izdelanih v sami tovarni. Na ta način so lahko povečali nadzor nad kakovostjo in zmanjšali logistične stroške. S tem so občutno nižje tudi emisije transporta. V dvajsetih letih je bilo tako proizvedenih več kot 4 milijone primerkov modela Yaris, kar predstavlja približno 20 odstotkov prodaje Toyota Motor Europe.

Rudi Leskovec
foto: Toyota

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button