AvtomobilizemNovice

Toyota predstavlja študijo GT GT3, ki bo prešla tudi v cestno različico

Koncept vozila, ki ga trenutno v Toyotini paleti (še) ni.

Na domačem salonu v Tokiu so nas pri Toyoti kar dvakrat presenetili. Prvič z napovedjo še bolj pobalinskega malčka Yarisa, saj bo razposajeni GR Yaris dobil še GRMN dvojčka – tistega, bolj pikantnega. Drugi pa z razkritjem študije GR GT3, malenkost skrivnostnega vozila v GT podobi, ki je pri Toyoti zaenkrat še nismo vajeni.

Vozilo ima dolg pokrov motorja ter nizko kupejevsko streho, ki z velikim krilom na zadku zaokroži celotno podobo. O vozilu ni kaj dosti znanega, so pa Japonci dodali precej pomembno izjavo, v kateri so napovedali razvoj cestnih športnih vozil na temeljih svojih izkušenj in znanja iz sveta dirkalnikov in ne obratno – torej, razvoj tekmovalnih vozil na osnovi cestnih različic.

Nadalje je jasno, da GR GT3 tako cilja na GT3 tekmovalni segment, kjer je pogoj določeno število proizvedenih cestnih različic. Zgodba močno spominja na dotično iz 90-ih, ko so pri Mercedes-Benzu predstavili kasneje precej uspešen dirkalnik CLK GTR. »Najprej dirkalnik, nato cestni potovalnik« bi strnili zares na kratko.

Blaž Likovič
foto: Toyota

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button