AvtomobilizemNovice

Toyota Aygo X Air Edition z vetričem v laseh

Namesto športnega kabrioleta bo za vzdušje odprte strehe poskrbel mali Aygo X.

Toyota odkriva pregrinjala s posebne izdaje malega mestnega križanca Aygo C Air Edition, ki je klasično trdo streho zamenjal s pomično platnen, za več odprtega užitka z vetričem v laseh. Britanski kupci si lahko svojega že omislijo z nakupom preko spleta, prihod na druge Evropske trge ostaja nepotrjen.

Aygo X Air Edition ni prvi model svoje vrste z električno zložljivo platneno streho, saj so pri Toyoti ponudili podoben sistem že na prejšnji generaciji običajnega Ayga. Čeprav se je Aygo X Air Edition zavihtel na vrh ponudbe, so za osnovo uporabili srednji nivo opreme, ki vključuje 8-palčni informacijski zaslon na dotik s podporo Apple CarPlay in Android Auto, USB priključek, samodejni vklop brisalcev, glasovnega asistenta, vzvratno kamero ter parkirne senzorje na obeh koncih.

Novo strešno pridobitev ali bolj rečeno izgubo, so pospremili s kozmetičnimi popravki, kot so zajetna 18-palčna mat črna platišča in rdeče ali bež obarvani poudarki sprednjega odbijača, stranskih pragov ter krakih platišč. Enaka tematika se nadaljuje v notranjosti, kjer se ta dva odtenka ponavljata na sedežih, notranjih pragovih, volanu, prestavni ročici in sredinski konzoli. Ne manjka niti bogat nabor varnostnih in voznih pripomočkov – zaviranje v sili, adaptivni tempomat, ohranjanje voznega pasu in prepoznavanje prometnih znakov.

Kot vse ostale izvedenke v paleti Aygo X, tudi prikupnega Air Edition poganja skromen litrski trivaljni bencinar s 53 kW (72 KM) in 91 Nm navora, v povezavi s petstopenjskim ročnim ali brezstopenjskim CVT menjalnikom. Na Otoku morajo za osnovnega Aygo X Air Edition odšteti slabih 22 tisočakov, podobno kolikor pri nas stane bogato opremljeni Aygo X X-Clusive. Več vtisov o Toyotinem malčku si lahko preberete v našem TESTU.

Žiga Kolman
foto: Toyota

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button