AvtomobilizemNovice

Totem GTAmodificata: lepotica in zver v enem paketu

Karbonska umetnina s kar 810 KM in le 1.095 kilogrami.

Totem GTAmodificata je vrhunec moderne reinkarnacije čudovite italijanske klasike, ki pooseblja hitrost, moč in eleganco. Izredno omejena serija le petih primerkov predstavlja utelešenje ekskluzivnosti in surove zmogljivosti. Navdih so našli v legendarni Giulii GTAm in jo obogatili s peresno lahkim podvozjem iz ogljikovih vlaken ter dih jemajočo estetiko.

GTAmodificata je umetnina na štirih kolesih, v celoti izdelana iz izpostavljenih ogljikovih vlaken, obdelano v odtenku kovinskega karbona. Izbran slog spominja na predhodnika, model GTAm iz 70. let, in se ponaša z značilno konfiguracijo šestih žarometov in unikatnim pobarvanim sprednjim odbijačem, ki izžareva avro surove moči. Izpostavljene zakovice po celotni karoseriji spominjajo na pristne dirkalnike. V notranjosti kraljuje minimalizem, ki združuje elemente iz ogljikovih vlaknen z razkošnim oblazinjenjem v italijanskem usnju in alkantari ter tako ustvarja vozniško usmerjen kokpit.

Ime GTAmodificata povzema bistvo Gran Turismo Alleggerita Modificata, ki označuje manjšo maso in večjo moč v primerjavi s predhodnikom GT Super. GTAmodificata z 200 kilogrami manjšo maso (1.095 kg) in 200 glavo zajetnejšo konjenico 3,2-litrskega motorja V6 z dvema turbinama doseže impresivno razmerje moči in mase. Simfonični šestvaljnik premore 595 kW (810 KM) in 730 Nm navora, kar se preko šeststopenjskega sekvenčnega menjalnika prenaša na zadnji kolesni par.

Pospešek do stotice se odvije v vsega 2,6 sekunde, najvišja hitrost presega 300 km/h. Izredno nastopaško široko karoserijo dopolnjujejo po meri izdelana lahka platišča, obuta v Pirelli Trofeo R pnevmatike, ki zagotavljajo maksimalen oprijem na stezi. Najbolj zapletena mojstrovina italijanskega podjetja Totem Automobili bo šla v roke petih izbrancev, v zameno za približno milijon evrov.

Žiga Kolman
foto: Totem Automobili

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button