AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Tisoč Volkswagnov ID.4 za Siemensov vozni park

Siemens bo svoj vozni park nadomestil z novimi električnimi avtomobili.

Volkswagnov finančni oddelek sodeluje s podjetjem Siemens AG pri elektrifikaciji njihovega voznega parka, v katerega bodo vključili do 1.000 zakupljenih električnih vozil Volkswagen ID.4. Velika poteza je skladna s Siemensovo trajnostno strategijo, katere cilj je, da bo celoten vozni park do leta 2030 postal ogljično nevtralen in popolnoma električni.

Armin Villinger, predsednik uprave družbe Volkswagen Leasing, je poudaril pomen elektrifikacije voznega parka za podporo prehoda trga na električna vozila. Pri Volkswagnu opažajo, da se vse več upravljavcev voznih parkov odloča za električna službena vozila, kar poudarja praktičnost in primernost električne mobilnosti za vsakodnevno uporabo, hkrati takšen preklop prinaša dolgoročne finančne prednosti.

Volkswagen je izrazil zadovoljstvo ob razširitvi sodelovanja s Siemensom v dobi električne mobilnosti, saj se zavedajo pomembnosti poslovanja s strankami z obširnimi voznimi parki. Pri Siemensu so za elektrifikacijo svojega voznega parka izbrali model ID.4 zaradi ugodne kombinacije dosega do 531 kilometrov, hitrosti polnjenja z močjo 135 kW, prostornine prtljažnika in dostopne cene. ID.4 je prvi Volkswagnov popolnoma električni kompaktni SUV, ki ga odlikuje modularna platforma MEB. Siemensovi cilji so postati pionirji na področju trajnostnega upravljanja voznega parka, kar je v skladu s podnebnimi načrti in okvirom DEGREE.

Žiga Kolman
foto: Volkswagen

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button