AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Tesla Model S Plaid pomahala Porscheju GT2 RS v slovo

Randy Pobst in Unplugged Performance potrjujeta Tesline trditve o zmogljivosti novega člana družine.

Kar veliko nas je že seznanjenih z delom kalifornijskega predelovalca Unplugged Performance, za vogalom sedeža podjetja Space X, ki se ukvarja predvsem z modifikacijo električnih Tesel. Seveda zaradi zaprtosti sistema ne gre za nadgradnje pogona, kot pri običajnih avtomobilih, so pa specialisti za izboljšave dinamike. Z olajšanjem vozila in spremembami podvozja odklenejo dodaten potencial serijskih številk zmogljivosti.

Svoje ime so močno zasidrali s produkti, ki po levi in desni prehitevajo številne superšportnike ter postavljajo rekorde na dirkališčih, kar je nazadnje dosegla najnovejša članica Model S Plaid, na krivuljah steze Laguna Seca.

Po poigravanju Unplugged inženirjev so omenjenemu Model S namenili ime Dark Helmet. Verjetno najbolj ekstremna Tesla do danes, je na legendarni stezi premagala nemško plemenitost, Porsche 911 GT2 RS. Poleg tega, je le za 0,6 sekunde zaostala za McLarnom Senna, nosilcem rekorda serijskih avtomobilov. Pomembno je omeniti, da sta imela Porsche in Tesla enakega voznika, Randyja Pobsta, specialista za zavito ameriško stezo.

Randy in »Dark Helmet« sta dosegla čas 1 minute 28,2 sekund, najhitreje od vseh preizkušenih električnih avtomobilov v Laguna Seci. Čeprav je trditev »serijski avtomobil« nekoliko pod vprašajem, saj že na prvi pogled vidimo kako obsežna je bila nadgradnja aerodinamičnega paketa, vzmetenje je polno nastavljivo dirkaško, prav tako zavore in platišča obuta v oprijemljive Yokohama pnevmatike. Spodaj si lahko ogledate videoposnetek tihe, vendar razburljive vožnje.

Žiga Kolman
foto: Unplugged Performance

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button