AvtomobilizemNovice

Terensko razpoloženi Lamborghini Huracan Sterrato pobližje

Divji brezpotni Huracan Sterrato bo eden zadnjih pristnih bencinskih Lamborghinijev.

Lamborghini se je zgodovinsko zapisal kot proizvajalec, ki rad preseneti z zanimivimi superšportnimi avtomobili, a italijanski bikci sedaj pomokajo meje še dlje. Z najnovejšo kreacijo Huracan Sterrato vstopajo v čisto nov, še nerazkrit svet terensko naravnanih superšportnikov in to s prepoznavnim V10 motorjem.

Z brezpotno naravnanim Sterratom odkrivajo nov segment športnih avtomobilov. Najnovejše fotografije prikazujejo praktično končan izdelek, s katerim se bodo uradno predstavili 30. novembra v Miamiju. S prvimi podrobnostmi načrtov so dražili že s konceptom prikazanim leta 2019 in kot kaže, končna mojstrovina trsno sledi smernicam prototipa, z izjemo strešnih luči, vendar s strešnim zračnikom kot pri dirkaško nastrojenem Huracanu STO.

Za dodatno osvetlitev na brezpotju bosta namesto strešnih, skrbeli dve LED svetilki v nosu Sterrata, medtem ko so široki blatniki enako našobljeni kot pri konceptu. Nikjer ni opaziti titanske varnostne kletke, precej manj izrazite os dodatne okrepitve spodnjega dela odbijačev, zadek pa krasi manjše krilce v slogu Huracana EVO. Nadvse pomembna sprememba bo privzdignjeno podvozje, ki je od standardnega modela višje za približno 47 mm, prav tako je večja razdalja med koloteki, platišča so pričakovano manjša in obuta v platišča z večjim presekom.

Za pogon Huracana Sterrato bo skrbel ustaljen 5,2-litrski atmosferski V10 z močjo 640 KM in 600 Nm navora, brez kakršnekoli električne asistence, kar bi glede na načrte elektrifikacije modelov pomenilo, da gre za zadnjega pristnega Lamborghinija. Prenos moči na vsa štiri kolesa bo ostal v rokah bliskovitega sedemstopenjskega dvosklopčnega samodejnega menjalnika, sicer prilagojenega za vožnjo izven urejenih cest.

Pri Lamborghiniju pravijo, da s Sterratom nadaljujejo kratkotrajno zgodbo preizkušanja v reliju, namreč v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja so izdelali posebej modificirana puščavska dirkalnika na osni Jarame in Urraca. Huracan Sterrato kljub svoji posebnosti ne bo popolnoma osamljen, kmalu se mu bo pridružil terensko pripravljeni Porsche 911 z nazivom Safari.

Žiga Kolman
foto: Lamborghini

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button