AvtomobilizemNovice

Takšnega si Novitec predstavlja Ferrarija F8 Tributo

F8 Tributo z veliko širine in moči.

Res da je Ferrari 296 GTB nov član rdeče italijanske konjenice in trenutno najbolj vroča roba, nemški predelovalec Novitec spominja na obstoj osemvaljnega F8 Tributo, v obliki najnovejše kreacije pod imenom N-Largo. To ime ste verjetno že večkrat slišali, pojavi se v obliki zelo poširjenega avtomobila z dodatno povečano zmogljivostjo. Med prejšnje iteracije N-Larga štejemo Ferrarija F12 in 812 Superfast ter McLarena 720S.

Proizvodnja divjega F8 N-Largo bo omejena le na 15 primerkov, vsak opremljen z izstopajočimi karoserijskimi deli iz ogljikovih vlaken. Sem spadajo strešni zračnik, široke stranske zračne odprtine, nov sprednji odbijač, nov zadnji odbijač z difuzorjem in zajeten »ducktail« spojler. Celoten komplet zunanjega aerodinamičnega preoblikovanja je bil razvit v vetrovniku in skrbi za dodaten potisk k tlom, obenem pa je izboljšano hlajenje sredinsko nameščenega motorja in zavor. Za piko na i so mu nadeli 21- in 22-palčna kovana platišča ameriškega podjetja Vossen in nov komplet 35 mm nižjega vzmetenja.

Posebnemu Novitec tretmaju ni ubežal niti 3,9-litrski twin-turbo V8. Okrepili so ga z novo nadzorno enoto motorja in lažjim Inconel izpušnim sistemom. Rezultat je zavidljivih 818 KM in 900 Nm navora, dovolj za doseg stotice v 2,6 sekundah in najvišje hitrosti preko 340 km/h. Komur vse prej našteto ne zadostuje, se lahko poigra s konfiguracijo različnih materialov in barv notranjosti, Novitec bo željam z veseljem ustregel.

Žiga Kolman
foto: Novitec

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button