AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Takšna bo prva Pininfarina Battista

Prav vsaka Battista bo unikatna, prvo je navdahnilo mesto New York.

Preden uradno zapelje na cesto, nam je Pininfarina ponudil pogled v razsežen program izdelave po naročilu, obenem razkrivajo prvo lastniško Battisto, ki bo odeta v kombinacijo modre, bele in rdeče barve. Kljub močni sorodnosti s hrvaškim električnim hiperšportnikom Rimac Nevera, se italijanska različica s svojim dizajnom, spremenjenimi nastavitvami podvozja in nenazadnje z obsežnim programom personalizacije postavlja na svoje noge.

Spremljajoče fotografije prikazujejo prvo po naročilu izdelano Battisto, pri oblikovanju katere je lahko kupec izbiral med 128 milijonov različnih konfiguracij zunanjega in notranjega dizajna. Glede na zajetno število opcij, bo vsak izmed 150 hiperšportnikov izdelan po meri kupca, tako niti dva ne bosta enaka. Prvega naj bi nadahnil New York, osnova je karoserija iz vidnih ogljikovih vlaken z Iconica modrimi vezmi. Kontrastne bele podrobnosti bodo nanešene ročno, rdeči aluminijasti elementi pa so del Jewellery paketa.

Aerodinamični komplet Furiosa Carbon Accent je odet v črnino, prav tako tudi streha, platišča so matirana siva. Notranjost združuje oblazinjenje v črnem usnju z modrimi šivi, še več rdečih aluminijastih detajlov in belimi varnostnimi pasovi. Vse našteto za seboj potegne zajetno ceno, saj se bodo cene za Battisto gibale v okolici dveh milijonov evrov.

Žiga Kolman
foto: Pinifarina

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button