AvtomobilizemNovice

Takšna bo notranjost nove generacije Mercedesa razred E

Tehnološko revolucijo vodita digitalizacija in programska oprema.

Mercedes-Benz razkriva notranjost nove generacije poslovne limuzine razred E, ki prinaša višjo raven digitalizacije in poglobljeno izkušnjo zabave. Lastniki bodo lahko povsem drugače doživljali glasbo, igre in pretočne vsebine. Z digitalnimi inovacijami postaja  razred E vse bolj inteligenten in dosega novo razsežnost nastavljanja po meri ter interakcije, obenem vstopa v svet elektronske arhitekture s programsko opremo v ospredju.

Računske funkcije prej ločenih področij se izvajajo v enem samem procesorju, številni zasloni in info-zabavni sistem MBUX zelo zmogljiv osrednji računalnik. S takšno obliko omrežnega povezovanja so povečali zmogljivosti in pohitrili prenos podatkov. Velika novost bo razvedrilni paket MBUX Entertainment Plus, ki vključuje strojno opremo, storitve Mercedes me connect in komunikacijski modul s tehnologijo prenosa 5G. Novo generacijo razreda E bodo otvorili z limuzinsko različico, s katero bodo na evropskem trgu nastopili letos poleti, v ZDA pa jeseni.

Zajetno digitalno okolje MBUX Superscreen sledi smernicam sistema MBUX Hyperscreen, ponujenega kot dodatna oprema pri premijskih električnih modelih EQ. Sestavljajo ga ločeni digitalni merilniki pred voznikom, osrednji informacijski zaslon in dodatni zaslon za sopotnika, slednja sta nameščena za steklenim panelom iz enega samega kosa, kar daje videz čistoče, saj skoraj ni opaziti fizičnih gumbov. V enakem slogu so zasnovali sredinsko konzolo, kjer ni upravljalne plošče, prav tako je nastavljanje klimatske naprave vključeno v informacijski zaslon.

Novo oblikovanje notranjosti je zelo elegantno in preprosto, zato so nekdanje okrogle zračnike nadomestili z vzdolžnim prezračevalnim elementom, ki se lepo zlije z armaturno ploščo. Digitalno okolje po želji dopolnjuje projicirni zaslon s prikazom razširjene resničnosti, podobno kot smo spoznali pri električnih modelih. Pozabili niso na ambientalno osvetlitev z naprednimi barvnimi kombinacijami, ki sodelujejo z ozvočenjem ali pomagajo pri opozarjanju asistenčnih sistemov.

Moderen MBUX operacijski sistem bo omogočal namestitev aplikacij terciarnih ponudnikov, tako bodo lahko potniki med vožnjo ali počitkom uživali v najljubših vsebinah aplikacij, kot so TikTok, Webex, Zoom, Zynk in igra Angry Birds. Sovoznik bo lahko med vožnjo spremljal priljubljene filme ali serije, brez motenja voznika, saj bo sistem kamer opazoval njegovo osredotočenost. Tehnoloških bonbončkov je še veliko več, a podrobneje bomo napredni MBUX Superscreen spoznali ob premieri novega razred E.

Žiga Kolman
foto: Mercedes-Benz

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button