AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNoviceNoviceTehnika

Tako si Mercedes-Benz predstavlja dotik prihodnosti

Tole so prve fotografije voznikovega delovnega prostora nove električne admiralske ladje znamke Mercedes-Benz. Če se vam je povesila čeljust, razumemo.

Po mesecih ugibanj, dražilnikov in vohunskih fotografij je nemški proizvajalec naposled razblinil vse dvome. Objavili so prve uradne fotografije osupljive notranjosti povsem novega modela EQS, ki bo veljal za električni ekvivalent novemu prestižnemu razredu S. In če se slinimo že nad notranjostjo razreda S, bo EQS očitno skomine še potenciral. Že ogromen sredinsko nameščen zaslon v avtomobilskih lobih smatramo za revolucionaren, novi informacijsko-zabavni sistem MBUX Hyperscreen pa ta koncept ponese na povsem novo raven. Dobrodošli v prihodnost!

Jedro in bistvo so trije sicer ločeni veliki zasloni, en za voznika, drugi za sovoznika in tretji nameščen na sredini. V osupljivo celoto jih povezuje steklena površina, ki se razteza praktično od stebrička do stebrička. Celotna površina je seveda občutljiva na dotik, upravljanje pa je kakopak možno tudi s kretnjami rok. Sistem je podprt tudi z umetno inteligenco, tehnologijo za prepoznavanje obraza in biometrično overjanje lastnikove identitete. V kabini sta le dva fizična gumba in sicer tisti za vklop in izklop električnega pogonskega sistema in drugi za vklop vseh smernikov.

Mercedes-Benz bo sicer bolj konzervativnim kupcem ponudil tudi bolj zadržano različico armaturne plošče z le dvema ločenima zaslonoma.

V vsakem primeru je notranjost Mercedes-Benza EQS pravi tehnološki presežek. Sedeži so denimo oblečeni v material imenovan Neotex, ki združuje Nubuk usnje  (goveje usnje, katerega lice je rahlo obrušeno in daje lep značilen baržunast videz in otip) ter Microcloud (tehnološko obdelan neopren).

Rok Rabič
foto: Mercedes-Benz

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button