AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Suzuki eVX vse bliže serijski proizvodnji

Japonska znamka razkriva podrobnosti razstave na japonskem sejmu mobilnosti.

Suzuki razkriva prve podrobnosti svoje razstave na japonskem sejmu mobilnosti v Tokiu, kjer bodo navdušili z novimi rešitvami električne mobilnosti in storitev. Suzukijevo razstavno središče s stojnicami bo postavljeno na način, da bodo lahko obiskovalci izkusili vse novitete.

Na razstavišču bodo predstavili predloge za raznoliko mobilnost, ki ostaja blizu vsakdanjemu življenju, združeno s sodobnimi, začenši s konceptnimi modeli avtomobilov in motornih koles, mobilnostjo naslednje generacije ter zunajkrmnimi motorji. Razkrili bodo tudi večstranske pobude za ogljično nevtralno prihodnost, vključno z dejavnostjo CBG (stisnjen biometan) v Indiji.

Med najpomembnejšimi prihajajočimi člani Suzukijeve avtomobilske družine bo električni model eVX, ki se je prvič javnosti predstavil že letos januarja na sejmu Auto Expo v Indiji. V tem času se je močno razvila njegova zunanje podoba, hkrati bodo prvič razkrili tudi notranji ambient. Električni malček z duhovno upodobitvijo legendarnega Jimnyja nadaljuje razvoj tehnologije s štirikolesnim pogonom, značilnim za pristen Suzukijeve SUV-je. Moderen, še nerazkrit električni pogonski sklop bo omogočal do 500 kilometrov dosega.

Druga zanimivost sejma, poleg ostalih novih konceptov, bo napoved nove generacije malega Swifta, ki bo nadaljeval prepoznavno oblikovno zgodbo. Koncept Swift s prehodom od materialne potrošnje k izkustveni ne bo zagotavljal le novih oblikovnih smernic in izboljšane vozne dinamike, temveč predlaga novo vrednost zabave z vsakdanjim avtomobilom. Kot pričakovano bo opremljen s številnimi naprednimi varnostnimi tehnologijami, kot so aktivno blaženje trka, sistem zaviranja z dvojnim senzorjem, prilagodljiv dolg snop svetlobe in sistem nadzora voznika. Za pogon bo skrbel učinkovit motor z notranjim izgorevanjem z ravnovesjem med zmogljivostjo in učinkovitostjo porabe. Ostali modeli na razstavi bodo še trivratni Jimny, Hustler in Solio.

Žiga Kolman
foto: Suzuki

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button