AvtomobilizemNovice

Subaru WRX TR: nadgradnja na pol poti do STI

Subaru je pripravil poslastico za ljubitelje serije WRX.

Subaru je na floridskem festivalu Subiefest predstavil model WRX TR, ki s svojo povečano zmogljivostjo cilja na ljubitelje moderne reinkarnacij reli legende. Izpiljena športna različica prinaša različne dobrote, vključno z Brembo zavornim sistemom, spremenjenim vzmetenjem, oprijemljivimi pnevmatikami in natančnejšim krmiljenjem. Model WRX TR je prepovedan sad za evropske entuziaste, saj bo z začetkom prihodnjega leta žal na voljo zgolj v Severni Ameriki.

O novi generaciji Subaruja WRX smo ključne podrobnosti zapisali že TUKAJ, zato se bomo tokrat podali le v izboljšave, ki jih prinaša kratica TR. Med najpomembnejšimi je pridobitev odličnega Brembo zavornega sistema s šestbatnimi čeljustmi spredaj in dvobatnimi zadaj, ki z boljšimi oblogami grizejo v večje zavorne kolute. Poleg zmogljivejšega zavornega sistema so inženirji namestili prilagojeno vzmetenje s prilagodljivimi stopnjami blaženja in večjo togostjo, kar bo pripomoglo pri dinamiki skozi zavoje. Ekskluzivna lahka 19-palčna platišča so med drugim obuta v oprijemljive Bridgestopen Potenza S007 pnevmatike širine 245 mm.

WRX TR z ročnim menjalnikom je sedaj opremljen z naprednejšo standardno tehnologijo EyeSight za pomoč vozniku, vključno s prilagodljivim tempomatom, sistemom za zaviranje pred naletom, sistemom za opozarjanje na zapustitev voznega pasu, sistemom za opozarjanje na nihanje in opozorilnikom na speljevanje ter sistemom za opozarjanje na premikanje vodilnega vozila.

Model WRX z letnico 2024 se ponaša s širšo karoserijo, drznim in agresivnim videzom. Odlikujejo ga značilna šesterokotna maska, tanjša žarometa in izraziti zračni zajemi na sprednjem odbijaču. Karakterne linije poudarjajo zmogljivost, medtem ko zunanja zložljiva ogledala, strešna antena s plavutjo morskega psa in zadnje krilce izboljšujejo estetiko zunanjosti. V notranjosti je WRX TR serijsko opremljen z Recaro športnimi sedeži z večjo bočno oporo in oblazinjenjem v Ultrasuede tkanini z rdečimi šivi ter reliefnimi logotipi. Voznikov sedež je električno nastavljiv v osmih smereh, za zmanjšanje mase in izboljšanje težišča so pustili električno pomično streho. V kabini najdemo še 11,6-palčni osrednji zaslon na dotik, brezžično povezljiv s storitvama Apple CarPlay in Android Auto.

Žiga Kolman
foto: Subaru

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button