AvtomobilizemNovice

Prepovedani sad: Novi Subaru WRX

VIDEO: Žalosten dan za ljubitelje japonske WRX serije …

Subaru Impreza WRX ima onkraj naše deželice kar precej ljubiteljev, zato bo zanje nadaljnje branje te vesti precej mučno. Novi Subaru WRX, ki je naslednik Impreze s tem dodatkom, namreč na evropski trg ne bo zapeljal. Vsled zaostrene zakonodaje sprejemamo hibridna vozila, medtem ko zabavnejši segment čedalje bolj izpušča vstop na Stari kontinent.

 

Novi Subaru WRX ima pod motornim pokrovom nameščen prisilno polnjeni 2,4-litrski bokser agregat z 275 KM in 350 Nm navora, ki ga zagotovi že pri 2.000 vrtljajih na minuto. Temu dodajte še ročni šeststopenjski menjalnik ter štirikolesni pogon in zabava je zagotovljena.

Novi WRX sestoji na Subarujevi globalni platformi, na kateri temeljita tudi Outback in Forester. Prednost te platforme je za tretjino izboljšana trdnost, medtem ko nudi mesto dodatno izpopolnjenemu podvozju. V vozilu samem pričakujte najsodobnejšo Subaroujevo tehnologijo z osrednjim 11,6-palčnim zaslonom ter naprednimi digitalnimi rešitvami in asistenčnimi sistemi. Cenik sicer še ni podan, Američani pa glasno šušljajo o približno 30 dolarskih tisočakih, kar je dobrih 25 »evrskih jurjev«.

Blaž Likovič
foto: Subaru

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button