AvtomobilizemNovice

Subaru Crosstrek 2023: XV ima nov obraz in novo ime

Subaru bo na staro celino pripeljal celovito prenovljenega Crosstreka.

Druga generacija Subaruja XV je svojo premiero doživela leta 2018, zato je prihod medživljenjske osvežitve skoraj nujen. Res, da so ga lansko leto nekoliko posodobili, a obsežnejši sveženj prihaja naslednje leto. Ta bo prinesel pomlajeno zunanjo podobo, modernejšo tehnologijo in novo ime Crosstrek – tako ga že označujejo v severni Ameriki in na japonskem.

Prenovljeni Crosstrek je že razkrit za japonski trg, vendar bomo nanj v Evropi čakali še slabo leto. Pri Subaruju zatrjujejo, da gre za novo tretjo generacijo križanca XV, ki bo na vseh trgih prejel ime Crosstrek, čeprav izgleda bolj kot obsežna osvežitev trenutnega modela. Na zunaj se novi Crosstrek pohvali s svežim obrazom s tanjšima žarometoma, večjo masko, preoblikovanim odbijačem in meglenkami. Plastične obrobe kolesnih lokov ostajajo, vendar so sedaj bolj poudarjene, zadek pa se z novo osvetlitvijo spogleduje z večjim Outbackom.

Izdatna prenova se nadaljuje v notranjosti, kjer armaturno ploščo krasi večji 11,6-palčni pokončni informacijski zaslon na dotik, ki vključuje tudi nekdaj fizične tipke za upravljanje klimatske naprave. Pred voznikom ostajajo analogni merilniki, z manjšim podatkovnim zaslončkom na sredini. Sveže oblikovanje je prineslo nove zračnike, kljuke vrat in spremenjeno osrednjo konzolo.

Za pogon novega Crosstreka bo skrbel 2-litrski e-Boxer hibridni motor, povezan z brezstopenjskim CVT menjalnikom, ki bo ponudil boljšo odzivnost in ekonomijo kot predhodnik. Koliko moči bo ustvaril še ni znano, a kot vedno bo gnal vsa štiri kolesa. Tehnološka plat Crosstreka bo bogatejša za kamero s 360 stopinjskim pogledom, LED lučmi s funkcijo krmiljenja, širokokotno kamero, izboljšanim sistemom preprečevanja naleta in voznimi pripomočki.

Žiga Kolman
foto: Subaru

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button