AvtomobilizemNovice

Subaru BRZ STI Sport je prepovedan sad za Stari kontinent

VIDEO: Včasih bi se najraje preselili v kraj brez omejitev …

Euro 7 je vroč kostanj te avtomobilske jeseni. Avtomobilski proizvajalci se ga bojijo kot hudič križa, saj jim začetnih predpostavk kljub sodobni tehnologiji ne bo uspelo zadostiti, česar se očitno zavedajo tudi birokrati v Bruslju, saj so napovedane omejitve nekoliko omilili.

Kakorkoli, pri »japonskem ozvezdju« so za domač japonski trg predstavili za nas Evropejce pravcati prepovedan sadež z oznako BRZ STI Sport. Gre za številčno omejen športni derivat evropskim kupcem nedostopnega modela BRZ, ki ga Američani imenujejo BRZ tS.

Če ste kliknili na zgornji video posnetek, potem ste v njem morda prepoznali Toyoto 86 s Subarujevo značko, mi pa vam nadalje serviramo dejstvo, da gre za vozilo, ki je nastalo v skupnem sodelovanju obeh japonskih avtomobilskih znamk. Pri Toyoti so pot v drugo generacijo nadaljevali z modelom GT86, za katerega so zadolženi v športnem oddelku Gazoo Racing.

Pri Subaruju so ostali zvesti BRZ oznaki, kaj torej prinaša nabrita STI Sport različica? Nova 18-palčna v črnino odeta platišča z večjimi Bremovimi v zlat odtenek odetimi zavornimi čeljustmi. Posebno je tudi STI podvozje, ki menda odlično blaži neravnine a hkrati ne okrni športne agilnosti kompaktnega vozila.

Notranjost je odeta v usnje in alkantari podobno oblazinjenje, ki jo odlično začinijo klasični športni elementi z STI logom na čelu. Pogon ostaja enak, torej 2,4-litrski štirivaljni atmosferski bokser, ki zmore 235 KM. Po besedah Subaruja je vozilo precej dobro opremljeno tudi z elektronskimi pomočniki, skupaj pa bodo sestavili zgolj 350 primerkov. Kot že omenjeno, so vozila namenjena zgolj domačemu japonskemu trgu, kjer bodo za lastništvo zahtevali približno 24 tisočakov, torej slaba dva več kot za serijski Subaru BRZ S.

Blaž Likovič
foto: YT

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button