AvtomobilizemNovice

Ste že slišali za avtomobilsko znamko JAECOO?

Evropska predstavitev nove terenske znamke JAECOO se bo zgodila na festivalu hitrosti v Goodwoodu.

Blagovna znamka JAECOO je del Chery International, ki je že več kot 20 let največji kitajski izvoznik vozil. Njeno ime je navdihnila združitev nemške besede “Jäger” (ki pomeni “lovec”) in angleške besede “cool”, kar odraža njeno primernost za vsa okolja. Z več kot desetletjem izkušenj, pridobljenih v skupnem podjetju z najbolj uveljavljenim proizvajalcem terenskih vozil na svetu, je bil JAECOO ustvarjen kot “From Classic, Beyond Classic”.

Obiskovalci salona v Goodwoodu bodo lahko prvi v Evropi spoznavali JAECOO ob uživanju tradicionalnih kitajskih brezalkoholnih pijač. V četrtek, 11. julija, opoldne bo znamko v Evropi uradno pozdravila njegova visokost vojvoda Richmondski. Richard Attwood, nekdanji dirkač F1 iz šestdesetih let prejšnjega stoletja in zmagovalec Le Mansa iz leta 1970. Slednji se bo z modelom JAECOO 7 zapeljal na znameniti hrib Goodwood, kar bo njegov evropski dinamični javni prvenec.

Kaj lahko povemo o JAECOO 7?

JAECOO 7, ki je na voljo v konfiguraciji s sprednjim in štirikolesnim pogonom, poganja 1,6-litrski turbo štirivaljni bencinski motor, ki svojo moč prenaša prek 7-stopenjskega menjalnika z dvojno sklopko (DCT) podjetja Getrag. Sledili bosta priključni hibridni in popolnoma električni različici.

Poleg 600 mm globine brodenja ima novi SUV s pogonom na vsa kolesa sedem načinov vožnje, vključno z nastavitvami za pesek, blato, sneg in terensko vožnjo, ki voznikom omogočajo lahkotno vožnjo po večini terenov in v vseh razmerah. Vstopni in izstopni kot modela JAECOO 7 sta ocenjena na 21 oziroma 29 stopinj, odmik od tal pa znaša 200 mm. Boschev razviti sistem Integrated Power Brake (IPB) pri modelih s štirikolesnim pogonom simulira zaporo diferenciala z izboljšano in hitrejšo možnostjo zaklepa. Sistem se lahko odzove v manj kot 0,1 sekunde.

V kabini je poleg 10,25-palčne instrumentne plošče z zaslonom LCD in prikazovalnika head-up (HUD) nameščen 14,8-palčni zaslon na dotik visoke ločljivosti. Vključene so tudi možnosti večbarvne notranje osvetlitve, 50 W brezžično polnjenje mobilnega telefona, Sonyjev avdio sistem z osmimi zvočniki, panoramska streha in celoten nabor varnostnih tehnologij ADAS. Vozilo meri v dolžino 4.500, v širino 1.865, in v višino 1.680 milimetrov, medtem ko medosna razdalja znaša 2.672 milimetrov.

Vozilo JAECOO 7 z 80-odstotno karoserijo iz jekla visoke trdnosti in 10 zračnimi blazinami že izpolnjuje globalne varnostne standarde s petimi zvezdicami in bo imelo serijsko sedemletno garancijo proizvajalca / 100.000 prevoženih kilometrov.

Blaž Likovič
foto: JAECOO

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button