AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

SsangYong Torres razkriva svojo podobo

Novi robustni Torres bo v 2023 obogatil trg električni SUV-jev.

Korejski proizvajalec je na socialnih omrežjih razkril prve uradne fotografije novega električnega modela Torres, s katerim bodo na evropskem trgu nastopili naslednje leto. Novinec se bo v portfelju po velikosti umestil med manjšega Koranda in večjega Rextona, zaradi električnega pogona pa bo zahteval nekoliko višjo vstopno ceno – približno 35 tisočakov.

O novem SsangYongu Torres smo nekaj malega govorili že na začetku leta, ko so objavili prve oblikovne skice električnega SUV-ja, poimenovanega po nacionalnem parku Torres del Paine v Patagoniji. Čeprav so pripravili le dve fotografiji, lahko nemudoma opazimo drastičen oblikovni preskok v primerjavi z njihovo preostalo aktualno ponudbo.

Postaven sprednji del zastopa maska s pokončnimi elementi, zlita s tankima LED žarometoma, spodnji del odbijača se skoraj zliva z zaščitno ploščo, večji stranski zarezi pa skrivata meglenke. Stransko linijo popestrijo okrepljeni blatniki, dve stopnici za lažji vstop in shranjevalni zabojček nad zadnjim bokom, podobno kot pri Land Rover Defenderju.

Kljub robustni zunanji podobi, je moderna in prefinjena notranjost pravo nasprotje ter nekaj povsem novega pri SsangYongu. Sodobno digitalizacijo zastopajo digitalni merilniki, ločen osrednji informacijski zaslon na dotik in nekoliko manjši upravljalni zaslon spodaj, ločen z zračniki, vse skupaj je odeto v kakovostnejše materiale. Ker gre še za korejsko različico, lahko na sredini volana opazimo lokalen logotip.

Prav tako bodo s prodajo najprej začeli na domačem trgu, kjer bo na voljo tudi konvencionalno gnana različica, medtem ko bodo na staro celino pripeljali le električnega Torresa. Ob prihodu naslednje leto bo postal nekakšna alternativa Škode Enyaq in Volkswagna ID.4, le z ugodnejšo vstopno ceno.

Žiga Kolman
foto: SsangYong

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button