AvtomobilizemNovice

Spoznajte draguljarskega Continentala GTC

Mulliner in Boodles sta združila moči pri pripravi edinstvenega Bentleyja.

Bentleyjev butični oddelek Mulliner in zasebna britanska skupina luksuznih draguljarjev Boodles sta združila znanje iz svojih področij in ustvarila edinstveni avtomobil v podobi Continentala GTC, ki se bo podal na dražbo.
Posebni in po besedah kreatorjev brezčasno osnovani Continental GTC je odet v antracitno barvo, ima sivo streho iz tkanine in je obut v 22-palčna lita platišča s sijajno črnimi zavornimi čeljustmi. Pod motornim pokrovom se nahaja dobro znani šestlitrski W12 s 650 KM in 900 Nm navora, ki markatnega Bentleyja požene vse do 335 km/h.

Posebnosti Boodles-Mulliner vozila so pudrasto rožnate črte na sprednjem in zadnjem spojlerju ter stranskih pragovih, kot tudi logotip Boodles 1798 na sprednjih kolotekih. Letnica se seveda nanaša na ustanovitev prestižnega izdelovalca nakita. Dotični logotip se vam projecira tudi ob »svetlobnem pozdravu«.
Ambient definira laneno oblazinjenje v kožni barvi, ki ga lično dopolnjujejo Porpoise dodatki v sivem odtenku.

Boodlesova pudrasto roza se pojavlja kot poudarjena skrita barva na jezičku volana, notranjih predalih v vratih in spodnjem delu stranskih predalov na osrednji konzoli. Rožnat odtenek se nato uporablja tudi pri obrobah sedežev in pri ročno izvedenih šivih, ki se nahajajo tako na oblazinjenju kot na osrednji konzoli ter varnostnem pasu. Zgolj vezen motiv »Be Boodles« je zahteval 278.566 šivov in kar šest ur dela.

Podrobnosti je seveda še več, saj se zdi, da so oblikovalski mojstri obeh branž dobesedno tekmovali v domišljavosti. Nam je zanimala tudi cena vozila, ki ostaja neznanka, vmes s precejšnjim presežkom na bančnem računu pa sporočamo, da gre sveži član Bentleyjeve druščine One of One na prodaj 11.4.2024 v londonskem salonu Jack Barclays.

Blaž Likovič
foto: Mulliner

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button