AvtomobilizemNovice

Športna šminka za novega Tucsona

Drzna preobrazba novega Tucsona navdahnjena s strani Hyundijevega športnega N oddelka.

Hyundai razkriva N Line različico najnovejšega SUV-ja, četrte generacije Tucsona, ki prinaša drzno športno podobo. Kozmetične olepšave so omejene le na vizualno podobo, posega v zmogljivost motorjev ni. Slovenske kupce bi lahko razveselil še pred začetkom poletja.

N Line paket prinaša nova 19-palčna platišča z geometrijskimi vzorci, nov sprednji odbijač z izrazitimi zračnimi odprtinami, nižji zadnji difuzor in dvocevni zaključek izpuha. Zadnje strešno krilce je nekoliko večje, unikatna je sprednja črna maska in Shadow siva karoserijska barva, ki jo ob doplačilu dopolnjuje kontrastna črna streha. V notranjosti je prejel standarden paket N Line izboljšav, kot so N logotip na volanu in prestavni ročici, strop v črni tkanini, aluminijaste stopalke ter športni sedeži oblečeni v črno usnje s poživljajočimi rdečimi šivi. Sodobni 10,25-palčni digitalni merilniki in 10,25-palčni informacijski sistem imajo ujemajoče N Line grafike. Bogata oprema serijsko vključuje tri-področno klimatsko napravo in gretje sedežev v obeh vrstah.

Tukaj se športna zgodba zaključi, saj pogonski sklopi, kljub športni naravnanosti, niso nič bolj zmogljivi. N Line paketa ne moremo obkljukati le pri osnovnem dizlu, izbiro zastopajo 1,6-litrske enote, bencinska s 110 kW (150 KM) ali 132 kW (180 KM) in dizelska s 100 kW (136 KM). Zadnji dve sta opremljeni z blagim 48-voltnim hibridnim sistemom, morda najbolj zanimiv pogonski sklop pa ostaja priključni hibrid z 265 KM in 50 kilometrov električne avtonomije. Hyundai naj bi nekoliko izboljšal vzmetenje in spremenil nastavitve opcijskih adaptivnih blažilnikov, a bistveno boljše vozne dinamike ni za pričakovati.

Žiga Kolman
foto: Hyundai

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button