AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Škoda Vision 7S napoveduje novega električnega SUV-ja

Dražilec Vision 7S razkriva prve podrobnosti o inovativno zastavljeni notranjosti novih modelov.

Škoda bo s prihodom električnega koncepta Vision 7S razkrila nov oblikovalski jezik in inovativno zastavljeno notranjost, hkrati dražilna fotografija namiguje na prihod novega sedemsedežnega električnega SUV-ja, ki bi predstavljal vrh ponudbe češkega proizvajalca.

Kot lahko razberemo s fotografije, bo imel koncept Vision 7S sedežno razporeditev 6+1, s tremi vrstami sedežev in izvirno sredinsko nameščen otroški sedež v drugi vrsti. Gre za zanimivo postavitev, vendar bo povsem verjetno to le razstavni element, saj bodo ob prehodu na serijsko obliko prešli na klasično klop s tremi sedalnimi mesti.

Med posebnosti notranjega dizajna lahko štejemo tudi svetlobni element na vrhu armaturne plošče, ki rahlo spominja na Škodin slog poigravanja z oblikovanji bohemskega kristala. Po besedah ustvarjalcev, se bo postavitev armaturne plošče prilagajala glede na voznikovo počutje, torej ob želji po počitku, se bodo volan in spremljajoči merilniki pomaknili naprej, osrednji informacijski zaslon pa se bo iz pokončne premaknil v ležečo postavitev, za lažji ogled razvedrilnih vsebin, na kar namigujejo bližnjice do storitev Netflix in Youtube na zaslonu.

S svojimi značilnimi rešitvami Simply Clever bodo pri Škodi stopili še korak dlje, saj naj bi v sedeže druge vrste umestili priročne nahrbtnike in nosilce mobilnih naprav na naslonih sprednjih sedežev, kar bo mlajšim potnikom omogočilo lažje uživanje v zabavnih vsebinah na daljših poteh. Uradno razkritje modernega koncepta pod okriljem oblikovalskega jezika »Modern solid« pričakujemo v začetku septembra.

Žiga Kolman
foto: Škoda

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button