AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Škoda Enyaq vRS v prihodnjem letu še boljši

Družinski električar z več moči, več avtonomije in več dodatne opreme.

Pri češki avtomobilski znamki kljub uspehom ne počivajo. Pred dnevi so nam končno razgrnili novega Kodiaqa, medtem ko na Superba še čakamo, tokrat pa so v naš nabiralnik vrgli vest, da bodo Enyaqa vRS za prihodnje modelno leto dodatno nadgradili – v praktično vseh dimanzijah.

Njegova električna ekscelenca Škoda Enyaq Coupe vRS iV bo sedaj premogel pogon s skupno močjo 254 kW, kar je dobrih 40 »konjičev« več kot sedaj, kar ga bo uvrstilo tudi na najhitrejšega sprinterja v hiši. Pospešek od 0 do 100 km/h bo namreč znašal le 5,5 sekunde oziroma celo sekundo manj kot pri aktualni različici. Človek pomisli, da bo potem avtomobil zagotov bolj požrešen. Napaka, prenovljeni pogon in izboljšana aerodinamika namreč poskrbita, da se povprečna avtonomija Coupe vozila podaljša po standardih merjenja poveča za 25 kilometrov, pri klasično oblikovanem vRS pa za 23. Seveda tu ni upoštevano voznikovo izživljanje nad zmogljivim e-pogonom …

Baterija torej ostaja enaka in sprejme 77 kWh, so ji pa inženirji namestili širše kanilo saj po novem lahko srka elektriko z močjo 175 kW. Da bo vest se slajša, pa poskrbi prihod dveh novih sklopov opreme – Advanced in Maxx. Prvi vključuje projecirni HUD zaslon, ogrevane zadnje sedeže, ogrevano sprednje vetrobransko steklo in zvočni sistem CANTON, medtem ko Maxx na seznam opremljenosti doda električno nastavljive prednje sedeže s spominsko funkcijo, električno oporo za ledveni del, masažno funkcijo za voznikov sedež ter celovit sistem za pomoč pri parkiranju.

Blaž Likovič
foto: Škoda

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button