AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Škoda Enyaq še v najzmogljivejši različici

Dva elektromotorja in skupaj 265 vrancev.

Škoda je predstavila še svojo najzmogljivejšo različico elekričnega zastavonoše. Enyaq iV bo nosil oznako 80x SportLine. Kaj to pomeni v praksi? Čehi so privijačili dva elektromotorja, ki skupaj v drnec poženeta 265 vrancev. Slednjih je toliko, da bo Enyaq 80x stotico ujel v 6,9 sekundah, medtem ko bo največji navor znašal 425 Nm. Pogon je speljan, kakopak, na vsa štiri kolesa.

Za elektroskeptike so poskrbeli z 82 kWh baterijo, kar v praksi pomeni, da boste z njo lahko prevozili do 485 kilometrov (WLTP standard), že serijsko pa bo opremljen z možnostjo 125 kW hitrega polnjenja. To pomeni, da boste na (zares)hitrih polnilnicah 0-80 % kapacitete baterije, potrebovali 38 minut. V kolikor posedujete domačo polnilnico z močjo 7,2 kW, no, v tem primeru bo potrebnih približno 13 ur, da bo na zaslonu zasvetilo 100 %!

Enyaq iV 80x SportLine bo v serijski različici opremljen z LED matričnimi žarometi, ki omogočajo samodejno prilagajanje svetlobe glede na okolico. Tudi armaturna plošča bo oblečena v (umetno) usnje, medtem ko bodo sedeži v kombinaciji usnja in alkantare. Pa cena? V Sloveniji boste morali za omenjeno različico odšteti nekaj več kot 50 tisočakov.

Boštjan Praprotnik
foto: Škoda

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button