AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Škoda Enyaq iV električni SUV s posodobitvami v leto 2022

Posodobitve električnega Enyaqa iV prinašajo hitrejše polnjenje, več voznih pripomočkov in boljšo zaščito baterije.

Škoda je za letošnje modelno leto pripravila paket posodobitev za električnega SUV-ja Enyaq iV, s katerimi bodo poskrbeli za prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Izboljšave vključujejo dodatne varnostne sisteme, več uporabniških pripomočkov in hitrejše polnjenje baterije.

Morda najpomembnejša in najbolj dobrodošla nadgradnja za modelno leto 2022, je hitrejše polnjenje, saj se po novem tudi vstopni Enyaq iV 60 polni z najvišjo močjo 120 kW, kar je občutna izboljšava v primerjavi s predhodnimi 100 kW. Pri obeh modelih Enyaq iV 80 v vrhu ponudbe, je najvišja moč polnjenja iz 125 kW zrasla na 135 kW. Povečanje moči se vidno pozna pri časih polnjenja, namreč stari 125 kW enosmerni tok je baterijo modelov iV 80, do 80 odstotkov kapacitet napolnil v 38 minutah, sedaj enako opravilo s 135 kW priklopom traja le 29 minut.

Skladno s pridobitvijo hitrejšega polnilnega sistema, so predstavili nov način varovanja baterije. Preden z avtomobilom obiščemo polnilnico, bo sistem baterijo pripravil na optimalno temperaturo, kar posledično zmanjšuje obrabo in podaljšuje življenjsko dobo celic. Nov program delovanja lahko upravljamo kar preko informacijskega sistema.

Le-ta bo sedaj prikazoval tudi nekaj preostalih dodatnih informacij, kot je denimo izračun preostanka dometa od prihodu na cilj, za enostavnejšo organizacijo vmesnih postankov na polnilnicah. Nekaj več je asistenčne tehnologije, kot je Traction Mode pri dvo-motorskem štirikolesno gnanem Enyaq iV 80x, ki samodejno prilagaja kolikšna količina navora je potrebna med obema osema, za maksimalen oprijem na spolzki podlagi.

Škodin paket naprednih voznih pripomočkov, vključno z adaptivnim tempomatom in ohranjevalnikom voznega pasu, je prejel izdatno nadgradnjo. Delno avtonomni sistem Travel Assist sodeluje z nastavitvijo Narrow Lane Assist, ki zmore prepoznati začasne oznake pasov na avtocesti in tako ohranja varno pot tudi v zahtevnejših razmerah.

Žiga Kolman
foto: Škoda

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button