AvtomobilizemNovice

Škoda Enyaq Coupe: umirjeni klasik ali dinamični vRS

Kaj vse se skriva pod pločevino kupejevskega električnega SUV-ja?

O premieri novega Enyaqa Coupe smo poročali že TUKAJ, saj je svojo uradno premiero doživel že pred mesecem dni. Takrat se je kupejevska različica električnega SUV-ja predstavila tudi kot sorodna duša Volkswagnovega ID.4 GTX, saj bo omenjeni Škodin model na voljo tudi kot dinamični vRS z dvema elektromotorjema.

 

Mi smo tokrat bolj podrobno preverili pogon in baterijski sklop. Enyaq Coupe bo na voljo v različicah 60, 80, 80x in vRS, torej bo najšibkejši Enyaq 50 na voljo zgolj v klasični izvedbi. Omenjene številke se razumljivo nanašajo na kapaciteto baterijskega akumulatorja, in sicer:

Različica

Neto kapaciteta baterije

Moč pogona

Navor

Škoda Enyaq 60

58 kWh

132 kW (180 KM)

310 Nm

Škoda Enyaq 80

77 kWh

150 kW (204 KM)

310 Nm

Škoda Enyaq 80x

77 kWh

195 kW (265 KM)

425 Nm

Škoda Enyaq vRS

77 kWh

220 kW (299 KM)

460 Nm

Posebno različic 80x in vRS je, kot že omenjeno, dvojica elektromotorjev, vsak na svoji pogonski osi, medtem ko imata modela Enyaq Coupe 80 in 60 en elektromotor, nameščen na zadnji pogonski osi. Ponudba različic bo po besedah vodilnih prilagojena lokalnemu trgu, zatorej ne gre pričakovati prav vseh možnostih povsod.

Možnosti polnjenja ostajajo enake kot pri klasičnem Enyaqu. Na polnilnih postajah z izmeničnim tokom boste lahko črpali energijo z močjo največ 11 kW, medtem ko bo ta na enosmernih »črpalkah« znašala vse do 135 kW.

Čehi so ob predstavitvi dodali še, da pri sestavljanju Enyaqa Coupe veliko vlogo igrajo tudi ponovno uporabljeni materiali kot so plastika, kovine in steklo. V primeru ambientalne opreme Lodge bo oblazinjenje vozila sestavljeno iz 40-ih odstotkov naravne volne in 60 odstotkov PET plastenk. Tudi pri preostalih izvedenkah prevladuje uporaba recikliranih in naravnih, trajnostno pridelanih materialov.

Blaž Likovič
foto: Škoda

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button